MedWatch

Skepsis omkring Medtronics knoglevækst-produkt

Uafhængige undersøgelser viser, at et produkt fra medicogiganten Medtronic, som stimulerer knoglevækst, ikke er så sikkert som de knogletransplantater, produktet skulle erstatte.

To uafhængige undersøgelser af Medtronics Infuse viser, at produktet ikke er så sikkert som de knogletransplantationer, det burde afløse. Det fremgår af en artikel fra Reuters.

Produktet er beregnet til at blive brugt i forbindelse med rygmarvskirurgi, hvor man opererer knogler i nakken eller rygraden sammen. Her bruger man normalt et lille stykke af en knogle fra et andet sted i kroppen til at fremme knoglernes heling.

Infuse er et genmodificeret protein, som er beregnet til at fremme knoglernes heling i denne forbindelse uden at udsætte patienten for den yderst smertefulde knogletransplantation.

Større risici

Men de to undersøgelser, som er offentliggjort i Annals of Internal Medicine, viser, at selvom virkningen fra knoglevækstproduktet er på linje med de traditionelle knogletransplantationer, så er de forbundne risici noget større.

Således observerede man i undersøgelserne en mindre øget risiko for at udvikle kræft, og man opdagede samtidig at tidlige data fra kliniske studier med produktet har underspillet bivirkningerne og i stedet lagt vægt på de mere favorable resultater, skriver nyhedskilden.

De to uafhængige undersøgelser blev indledt som følge af stor kritik fra eksperter og myndigheder i USA.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier