MedWatch

Ny billedteknik kan afgøre kræftbehandling

Et dansk-amerikansk forskningssamarbejde peger på, at en ny billedteknik kan være med til hurtigt at vise, hvilke patienter med aggressiv hjernekræft, som reagerer bedst på behandling.

Foto: Miranda Knox / Stock.Xchng

Uden behandling lever patienter med den mest aggressive form for hjernekræft, glioblastomer, ofte kun nogle måneder, mens man med behandling kan overleve omkring halvandet år.

Nu har et dansk-amerikansk forskningssamarbejde ifølge Videnskab.dk kastet lys over, hvordan man i højere grad kan finde ud af, hvilke patienter, der reagerer bedst på behandling.

De har udviklet en ny billedteknik, som mere nøjagtigt end tidligere viser, hvordan hjernesvulsters blodårer påvirkes af medicinen, og dermed kan de bedre vurdere, om behandlingen vil virke, eller om der i stedet skal skiftes til en anden type behandling.

"Med den nye billedteknik kan vi beregne, hvordan blodkarrene i kræftsvulsten ser ud og ud fra det vurdere ret præcist, om patienten vil leve længere ved at få behandling," siger medforfatter til studiet, lektor Kim Mouridsen fra Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, til Videnskab.dk.

 Dansk ingeniørs top-scanner på vej til danske hospitaler

 Dansk biotekselskab tæt på ny kapital og fase 2

 Roche-lægemiddel finder bredere anvendelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier