MedWatch

Dansk ingeniørs top-scanner på vej til danske hospitaler

Både Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet står foran at ville investere et tocifret millionbeløb i dansk ingeniørs banebrydende scanningsudstyr.

Foto: Colourbox

En dansk opfindelse gør det muligt at følge medicinens vej ind i kræftcellerne ’live’, og dermed markant øge patientens chance for at få den rigtige medicin fra dag ét.

Opfindelsen, der er en maskine, som sammen med en almindelig MR-scanner giver et hidtil uhørt præcist scanningsbillede, står nu foran at blive indkøbt af Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet.

De har begge ifølge Dagens Medicin. fået bevilget dele af finansieringen af det i alt 22 mio. kr. dyre udstyr. Aarhus har fået syv mio. fra Region Midtjylland og Rigshospitalet 14 mio. fra Region Hovedstaden.

Begge hospitaler er nu i gang med at søge de resterende penge fra anden side og regner med at indkøbe udstyret, så snart finansieringen er på plads.

Splinternyt

Bag opfindelsen står den danske ingeniør og fysiker Jan Henrik Ardenkjær-Larsen, der er forsker i virksomheden GE Healthcare og adjungeret professor ved DTU.

Der kommer dog til at gå flere år, som de danske hospitaler skal bruge på forsøg med udstyret, før det kan tages i anvendelse på patienter. Udstyret er nemlig stadig så nyt, at der kun er lavet kliniske forsøg på University of California.

 Siemens lancerer ny scanner

 MR-scannere kan skade koncentrationsevnen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier