Opfinder klar til at prøve lykken i USA

Dansk medicin-studerende er på jagt efter amerikansk partner til sin opfindelse, et nasalfilter mod høfeber, via selskabet Rhinix. Kliniske forsøg er afsluttet, og med i front er generalkonsulatet i USA.
Foto: Lizette Kabra, Jyllands-Posten
Foto: Lizette Kabra, Jyllands-Posten

Er lille dansk medico-firma inden for allergiområdet, Rhinix ApS, forsøger nu i samarbejde med det danske generalkonsulat i New York at finde en strategisk partner i USA. Firmaets produkt er et nasalfilter mod høfeber, og partneren skal være med til at lancere produktet i USA i 2014.

”Det kan både være en strategisk partner og en investor. Det er et åbent spørgsmål - begge dele er i spil. Kapital fra eksisterende aktionærer kunne også være en mulighed, det er vi i hvert fald ikke afvisende over for i ejerkredsen,” siger adm. direktør Peter Kenney Hansen til MedWatch.

Han beskriver produktet ”lidt ligesom en kontaktlinse, men den sidder i næsen og så kan man trække vejret igennem den.”

Peter Kenney Hansen er via sit holdingselskab aktionær sammen med Forsknings- og Innovationsstyrelsen og Syddansk Teknologisk Innovation.

Fik idéen under studie

Han er medicinstuderende på Aarhus Universitet og fik idéen, mens han var i gang med sin bachelor inden for medicin.

”Jeg fik så en kapitalpartner med, og vi har kørt klinisk afprøvning i samarbejde med Aarhus Universitet, hvor jeg har kunnet kombinere mit studie med forskningsrelevant arbejde, nu laver vi det formentlig om til en PhD, så jeg får den videnskabelige del med ind i firmaet,” forklarer han.

Klinisk studie afsluttet

Firmaet har lige færdiggjort den kliniske afprøvning og står over for en forventet markedsentré, herunder i USA, i 2014. Og for at nå dertil skal firmaet have kapital ind på en eller anden måde. Et faktum, der også fremgår at det senest offentliggjorte regnskab for perioden 9. august til 31. december 2012. Her er egenkapitalen negativ.

24 mennesker deltog i de kliniske forsøg, og det var randomiserede kliniske forsøg med placebo-kontrol.

”Det er nok til CE-mærkning i Europa, og vi er i dialog med FDA om, hvorvidt de vil kræve yderligere studier, men det har vi allerede planlagt. Det er et klasse 1 produkt, hvilket er mindste risikogruppe, hvor der er færrest krav,” siger han og tilføjer:

”Vi er i en proces med at få en artikel i det største tidsskrift inden for allergi, derfor kan jeg ikke sige så meget om forsøget – ikke før forsøgene er blevet publiceret.”

En lonely rider - med hjælp udefra

Peter Kenney Hansen er eneste ansatte, men har, fortæller han, haft utrolige mange samarbejdspartnere både fra universitet, fra Studentervæksthus Aarhus og fra MTIC. Hertil kommer konsulenter af forskellig art.

”Det er helt bevidst, at virksomheden er bygget op om et netværk, og med den tilgang vi har haft, har vi formået at løbe langt for få midler. Det kommer os forhåbentligt til gode i den proces, vi går ind i nu,” pointerer han og oplyser, at der har været henvendelser fra interesserede koncerner.

Firmaet er også i gang med at finde en produktionspartner, der kan få det op i storskala-produktion-

”Det er en god gave at få midt i sommerferien”

Tablet mod husstøvmide-allergi tæt på 

Bredt politisk pres for at forbedre allergi-behandling 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også