MedWatch

Forchhammer håber på dansk sprøjteeventyr

Efter at være gået personligt konkurs håber multiiværksætter og tidligere medlem af "milliardærklubben" Peter Forchhammer nu på at få et comeback i det danske erhvervsliv. Blandt andet satser han på at revolutionere markedet for præfyldte sprøjter.

Danmark er på vej ind i et nyt sprøjteeventyr, hvis det står til erhvervsmanden Peter Forchhammer. Mikkel Hetting, en tidligere SAS-pilot, har gjort en ny opfindelse, som ifølge Forchhammer vil vende op og ned på markedet for præfyldte sprøjter.

Det skriver Berlingske Business. DTU, jyske producenter og andre gode folk er ifølge Forchhammer involveret i at udvikle den nye præ-fyldte sprøjte. 

"Vi forhandler allerede med flere store vaccineproducenter, som er begejstrede for at kunne droppe de traditionelle ampuller af glas. De nye sprøjter er af en ny type plastik og kan produceres med medicinen i," siger Peter Forchhammer til avisen.

To sprøjter

Han har tidligere arbejdet sammen med Mikkel Hetting om en anden præfyldt sprøjte, men den nye version kan produceres 60-70 pct. billigere og er samtidig mere sikker. Det tidligere samarbejde slog dog fejl efter en langvarig retslig konflikt med Kinas største medicoselskab WeiGao. Der arbejdes på, at den oprindelige sprøjte, som er sikret mod genbrug, så alvorlige sygdomme som AIDS ikke spredes, kan blive til en sydafrikansk medicosucces med produktion i byen Lesotho. Men Forchhammers fokus ligger i øjeblikket på Danmark og den nye sprøjte.

"Jeg har fjernet mit fokus fra Lesotho til det her nye produkt, som kan blive et nyt dansk medicoeventyr med produktion i Danmark," siger han og tilføjer.

"Jeg vil også inddrage Aldo ( Aldo Petersen er nyslået bestyrelsesformand for Brøndby og Forchhammers mangeårige ven og forretningspartner, red.) og Brøndby i det her. Fodboldklubber i Danmark og i resten af verden kan være med til at åbne døre til de store medicinalfirmaer. Klubberne kunne f. eks. få ti øre pr. solgt sprøjte i den tredje verden og hjælpe med til at få sikre kvalitetssprøjter og vaccine ud til verdens fattige."

Peter Forchhammer regner med at henvende sig til Novo Nordisk og Bavarian Nordic om et samarbejde, fordi de måske nemmere og billigere vil kunne få produktet på verdensmarkedet.

 Contura giver kæmpetab til medicorigmand 

 Én stor optur og flere nedture for rigmand

 Danmarks diskrete milliardærer

 Rigmand sælger tabsgivende medico-baby  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier