MedWatch

Contura giver kæmpetab til medicorigmand

Endnu en gang giver det danske medicoselskab Contura et trecifret milliontab. Virksomheden, som medicinrigmanden Sonnich Fryland gennem mange år har postet millioner i, er nu solgt.

Foto: Jyllands-Posten

Over de seneste fem år har den danske medicovirksomhed i alt givet et tab på 273 mio. kr., og for året 2012 løb minusset ned i 158 mio. kr. Sonnich Fryland, der har fortid som koncerndirektør i Novo Nordisk og Ferrosan, solgte for nylig Contura til britiske Speciality European Pharma, kunne MedWatch i maj berette.

På dagbladet Børsens spørgsmål om, hvorvidt investeringen har været god, siger Sonnich Fryland:

"Det kan du jo regne ud. Det har det selvfølgelig ikke været, men det har været fantastisk spændende," men vil ikke kommentere på salgsprisen.

Det store underskud for 2012 skydes i høj grad nedskrivninger på immaterielle anlægsaktiver, fordi ledelsen vurderer en betydelig usikkerhed relateret til værdien af de kliniske forsøg og firmaets patentrettigheder, står der i regnskabet.

Grunden til, at Sonnich Fryland kapper båndene til Contura, er ifølge ham selv konsolidering.

"I den alder, jeg har, begynder man at konsolidere sig, og det er det, jeg har gjort," siger han til avisen.

 Rigmand sælger tabsgivende medico-baby 

 Kæmpe forventninger til nyopkøbt underskuds-firma 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier