MedWatch

Rigmand sælger tabsgivende medico-baby

Efter at have set sin medicoinvestering oparbejde et trecifret millionunderskud har den danske medicin-rigmand Sonnich Fryland nu skilt sig af med den underskudsgivende forretning. 

Foto: Jyllands-Posten

Medicovirksomheden Contura A/S, der har kørt med dundrende underskud de seneste mange år, har fået nye ejermænd. 

Tidligere Ferrosan-ejer Sonnich Fryland har i årevis postet millioner i den tabsgivende forretning, men det er slut nu. Contura er kommet på udenlandske hænder.

Kaasim Mahmood, der er partner i det London-baserede ventureselskab Advent Ventures, er trådt ind som formand, mens Patrick Banks, adm. direktør i det britiske medicinalfirma Speciality European Pharma, overtager direktør-stolen i Contura. Det fremgår af en meddelelse fra Erhvervsstyrelsens Cvr-register.

Conturas forhenværende direktør Michael Jørgen Peytz bekræfter over for MedWatch, at virksomheden er blevet solgt, men han har ikke yderligere kommentarer til salget og henviser til den tidligere ejer. Heller ikke Sonnich Fryland har dog villet kommentere salget, og det har ikke været muligt at komme i kontakt med de nye ejere.

Tocifret millionunderskud

Contura har været en underskudsforretning i en årrække og over perioden fra 2004-2011 har selskabet kostet over 173 mio. kr. i tab på bundlinjen.

Medicoforretningen, der udvikler, producerer og sælger gel, der bruges som medicinske implantater, opnåede i 2011 en omsætning på 40,1 mio. kr. mod 52,1 mio. kr. året før. Driftsresultatet endte på minus 33,7 mio. kr. mod 26,6 mio. kr. året før.

Contura har arbejdet på at få sine hovedprodukter Aquamid, som bruges til kosmetiske ansigtskorrektioner, og Bulkamid til behandling af urinkontinens på det amerikanske marked. Det kræver omfattende kliniske studier, før de amerikanske sundhedsmyndigheder giver en markedsføringstilladelse.

Optimisme hos investor

I maj 2012 fortalte Sonnich Fryland til dagbladet Børsen, at han fortsat troede på forretningsideen i Contura.

"Contura er der, hvor jeg tager risiko, og så kører jeg konservativt med alt det andet," sagde han.

Den tidligere Novo Nordisk-direktør Sonnich Fryland solgte i 2011 sin ejerandel på 28 pct. i kosttilskudsvirksomheden Ferrosan for ca. 750 mio. kr. til medicinalgiganten Pfizer, men havde allerede tjent et trecifret millionbeløb, da 70 pct. af virksomheden blev solgt til Kapitalfonden Altor i 2005. Sonnich Frylands investeringsselskab A/S Fryco havde ved udgangen af 2011 en egenkapital på knap 681 mio. kr.

 Pharmadanmark: Medicofirma fyrer halvdelen 

 Nyt stort underskud i dansk medicofirma 

 Rigmand taber stort på medico 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier