MedWatch

Rigmand taber stort på medico

Han tjente kæmpe-stort på virksomhedssalg, men poster år efter år million efter million i et underskudsgivende medico-firma. Her tager jeg risiko, lyder det fra en ellers forsigtig multi-millionær.

Foto: NDAHL TORBEN

Den 70-årige forhenværende topchef Sonnich Fryland, det har tjent stort på virksomhedssalg, tror stadig på medicovirksomheden Contura, som har kostet ham op imod en kvart milliard kroner i investeringer.

Det skriver Børsen.

Contura udvikler, producerer og markedsfører medicinske implantater. Sonnich Fryland ejer kun aktier i få virksomheder, en af dem er netop Contura:

”Contura er der, hvor jeg tager risiko, og så kører jeg konservativt med alt det andet,” siger han til avisen og tilføjer, at han fortsat tror på firmaet.

Fryland var med til at købe Ferrosan ud af Novo Nordisk i midten af 1990erne og solgte sidste år sin andel på 28 procent af aktierne for ca. 750 mio. kr. til medicinalkoncernen Pfizer, skriver Børsen. Inden da havde han allerede tjent 300-400 mio.kr., da 70 procent af aktierne blev solgt til kapitalfonden Altor i 2005.

Det fremgår af regnskabet i hans investeringsselskab A/S Fryco, at det ved udgangen af 2011 havde en egenkapital på knap 700 mio.kr, skriver Børsen

Læs om Conturas regnskab her

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier