MedWatch

Rigmand taber stort på medico

Han tjente kæmpe-stort på virksomhedssalg, men poster år efter år million efter million i et underskudsgivende medico-firma. Her tager jeg risiko, lyder det fra en ellers forsigtig multi-millionær.

Foto: NDAHL TORBEN

Den 70-årige forhenværende topchef Sonnich Fryland, det har tjent stort på virksomhedssalg, tror stadig på medicovirksomheden Contura, som har kostet ham op imod en kvart milliard kroner i investeringer.

Det skriver Børsen.

Contura udvikler, producerer og markedsfører medicinske implantater. Sonnich Fryland ejer kun aktier i få virksomheder, en af dem er netop Contura:

”Contura er der, hvor jeg tager risiko, og så kører jeg konservativt med alt det andet,” siger han til avisen og tilføjer, at han fortsat tror på firmaet.

Fryland var med til at købe Ferrosan ud af Novo Nordisk i midten af 1990erne og solgte sidste år sin andel på 28 procent af aktierne for ca. 750 mio. kr. til medicinalkoncernen Pfizer, skriver Børsen. Inden da havde han allerede tjent 300-400 mio.kr., da 70 procent af aktierne blev solgt til kapitalfonden Altor i 2005.

Det fremgår af regnskabet i hans investeringsselskab A/S Fryco, at det ved udgangen af 2011 havde en egenkapital på knap 700 mio.kr, skriver Børsen

Læs om Conturas regnskab her

 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier