MedWatch

Medicodirektør: Godkendelse tager alt for lang tid

Teccluster og adm. direktør Per Lynnerup har gennem fire års udvikling af et 3D-sårkamera danset med det offentlige. Han mener, at det ganske enkelt er for tungt at arbejde med offentlige godkendelser.

Udviklingsprojektet om et 3D-sårkamera, der kan gøre opmåling af sår langt mere præcis og dermed forbedre behandlingen for mange diabetespatienter, har ifølge direktøren Per Lynnerup fra firmaet bag, Teccluster, taget alt for lang tid pga. det offentlige.

Projektet bygger i dette tilfælde på et møde mellem Per Lynnerup og en ortopædkirurg fra Odense Universitetshospital.

Ville gå konkurs

”Hvis det havde været to personer fra det private erhvervsliv, som havde mødt hinanden og fået ideen til 3D-kameraet, havde projektet været i gang på 3 måneder, vi havde haft en prototype 12 måneder senere og været ude i markedet med et færdigt produkt 6-8 måneder senere.

Alt i alt havde det taget mindre end to år fra idé til første salg (...) Jeg har talt med flere inden for branchen, som ikke gider det her. Vi ville gå konkurs, hvis vi skulle bruge tid på ingenting,” siger Per Lynnerup i det nye tablet-magasin WelHealth, der udgives af Welfare Tech.

I Sundhedsstyrelsen kan enhedschef Henrik G. Jensen godt forstå kritikken fra direktøren, men holder dog fast i, at styrelsen har ekspederet sagen ifølge reglerne.

”Jeg er nødt til at slå fast, at vore svartider har været i orden. Vi har ofte svaret på de indledende spørgsmål inden for et døgn og altid inden for en uge. Den endelige ansøgning svarede vi på inden for et par uger, som reglerne foreskriver. Faktisk har vi i Sundhedsstyrelsen ikke haft en eneste ansøgning sidste år, som vi ikke besvarede inden for fristen (...) EU-lovgivning er omfattende og indviklet og meget lidt velegnet til to private mennesker, der står på havnen og får en rigtigt god idé. Lovgivningen er snittet til store virksomheder – og det er en skam for innovationen," siger han til WelHealth.

 Industrien: Udvalg en rigtig god idé, men…

 FDA foreslår ny medico-regel

 FDA: Vi godkender medico hurtigere 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier