MedWatch

FDA: Vi godkender medico hurtigere

De amerikanske myndigheder har sat hastigheden i vejret, når det kommer til at godkende medico-udstyr. Selskaberne er dog fortsat utilfredse.

Amerikanske FDA bruger mindre tid på at salgsgodkende medicinsk udstyr, skriver styrelsen i en rapport offentliggjort denne uge.

Medicoselskaber har i senere år anklaget FDA for at være for langsomme til at godkende deres produkter og for at kræve mere data fra kliniske test end nødvendigt. FDA medgav sidste år, at de var blevet langsommere til at godkende produkter, men gav medicoselskaberne en del af skylden, idet selskaberne blev anklaget for at ”indgive for dårlige kvalitetsrapporter”.

FDA-rapporten viser, at styrelsens gennemsnitlige behandlingstid faldt sidste år for første gang siden 2005, samt at FDA salgsgodkender flere redskaber, end man før har gjort.

Selvom FDA har iværksat en række initiativer, der skal forbedre godkendelsesprocessen, ser det ud til, at der stadig er en del utilfredshed med FDA fra medioselskabernes side. Minneapolis/St. Paul Business Journal skriver, at 64 procent af 128 adspurgte selskaber var enten ”ekstremt utilfredse” eller ”noget utilfredse” med godkendelsesprocessen.

Læs hele historien her.

Bioporto-dir: "Vi forventer kraftig fremgang" 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier