MedWatch

EU på vej med stramninger af medicinsk udstyr

I næste måned fremlægger sundhedskommissæren i EU et udspil, der skal sætte ind mod farligt medicinsk udstyr. Udspillet kommer i kølvandet på debatten om de potentielt farlige underlivsnet til kvinder. Få indsigt i de foreløbige detaljer her.

Foto: EU-Parlamentet

Syntetiske net opereret ind i kvinders underliv, kunstige hofter eller brystimplantater. Medicinsk udstyr er ikke ufarligt at få indopereret, og ovenpå rækken af kritikker og skandaler kommer  EU-kommissæren for sundhed, John Dalli, i næste måned med et udspil, der skal stramme reglerne for kontrol af det medicinske udstyr.

Kommissæren lægger op til en blødere model, hvor medicinsk udstyr stadig kan markedsføres i EU uden den grundige testning, der gælder for medicin. Dermed efterkommer den et ønske fra den europæiske medico-industri. Det skriver Mandag Morgen.

Store dele af Europa-Parlamentet, lægeforeningen og danske politikere så ellers gerne, at der skal gælde godkendelsesregler for medicinsk udstyr, som ligger på niveau med det for lægemidler.

Ekspertråd i spil

Ifølge Mandag Morgen forventes det, at Kommissionen foreslår, at et udvalg bestående af uvildige eksperter fra medlemslandene får mulighed for at lave en form for stikprøver for at kontrollere, om godkendelserne af nye produkter lever op til kravene for at blive frigivet på markedet.

Det nuværende godkendelsessystem betyder, at nye produkter kan gøre sin entre på det europæiske marked 2-3 år tidligere end i USA og 5 år tidligere end i Japan.

Det globale marked for medico-udstyr er hastigt stigende i takt med det stigende antal ældre og nye teknologiske opfindelser. Alene den europæiske medico-industri beskæftiger omkring 500.000 ansatte og har en omsætning på over 700 mia. kr.

 Lægeformand: Stram regler for sundhedsudstyr 

 EU reagerer over for skandaleramt medico-sektor 

 Kina udruller EU-system for kopifangst

 Minister foreslår nationalt implantatregister 

 EU-database skal fange brist i medicomarkedet

 Vag lovgivning kan give medicinsk udstyr nem markedsadgang 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier