Analytiker: WDH ser ud til at være tilbage på sporet

Efter at have tabt markedsandele har William Demant Holding vendt udviklingen, og det bider Jyske Banks analytiker sig mærke i.
Foto: William Demant/PR
Foto: William Demant/PR
Af Ritzau Finans

Mens der ingen konkrete tal er at tygge på i William Demants opdatering efter første kvartal, efterlader selskabets formuleringer et positivt indtryk. Oven på et trykket andet halvår tager selskabet igen markedsandele, og det er positivt i en grad, hvor Jyske Banks WDH-analytiker Janne Vincent Kjær har sat sin reducer-anbefaling under overvejelse.

I sit regnskab fortæller William Demant Holding, at forretningen har udviklet sig positivt i kvartalet på trods af, at markedet er konkurrencepræget og, korrigeret for den tidlige påske, er vokset med lidt under 2 pct.

"Jeg synes det er værd at hæfte sig ved, at WDH efter et udfordrende andet halvår, hvor der blev tabt markedsandele, formår at vende tilbage til sporet og tage markedsandele. Og det i et konkurrencepræget marked, hvor flere af konkurrenterne har lanceret nye produkter. Det øger min tiltro til, at de vil levere på deres forventninger til hele året," siger Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans.

Udviklingen er hjulpet af WDH's egen nylancering, Oticon Alta. Produktet, der er første skud på stammen i en ny produktfamilie, blev lanceret i første kvartal, og lanceringen er gået tilfredsstillende og som forventet.

I den lave ende

I den modsatte ende trækker hård konkurrence og ændrede tilskudssystemer i blandt andet Danmark og Holland. Det sænker de gennemsnitlige salgspriser.

"Jeg tror, væksten vil være gældende for hele året, og jeg venter, at væksten vil ligge i den lave ende af det udmeldte spænd på 2-4 pct. Der er stadig udfordringer i en række sydeuropæiske lande, og der er offentlige myndigheder, der ændrer deres tilskudssystemer. Så der er en række udfordringer, der gør, at væksten vil blive lavere, end hvad vi normalt har set."

Janne Vincent Kjær og Jyske Bank har kursmålet 515 kr. på aktien og anbefalingen "reducer". Det kan dagens opdatering dog ændre på.

"Jeg synes, det er positivt, at de har vendt rundt og er tilbage på sporet i forhold til at tage markedsandele. Det øger mine forventninger til, at de når deres forventninger til hele året. Nu skal jeg have kigget mine estimater igennem, så indtil videre er min anbefaling under overvejelse," siger Janne Vincent Kjær.

 WDH-direktør: Mange nye produkter slører billedet 

 William Demant holder fast i forventninger 

 Fuld fokus på forventninger i William Demant 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også