MedWatch

Fuld fokus på forventninger i William Demant

Det svage europæiske marked kan sætte spørgsmålstegn ved WDH’s forventninger til den samlede vækst i høreapparatmarkedet i 2013, mener analytiker forud for kvartalsrapport.

Når William Demant Holding kommer med sin kvartalsopdatering tirsdag, vil fokus være solidt plantet på forventningerne. Opdateringen indeholder ingen konkrete tal, så der skal tages bestik af udviklingen ud fra formuleringerne.

For nuværende er selskabets forventninger, at man vil overstige markedsvæksten med 3-5 pct.point, når det kommer til engrossalg, mens detailsalget vil ligge på niveau med det underliggende marked. Resultatet af den primære drift, EBIT, forventes at ligge over niveauet i 2012, hvor WDH tjente 1653 mio. kr.

"Markedsvæksten vil være mit største fokus i opdateringen. Jeg vurderer, at forventningerne om at vokse mere end markedet vil blive fastholdt, men det er spændende, hvad WDH siger om markedet som helhed, da specielt de europæiske marked virker svagt," siger William Demant Holding-analytiker hos Nykredit Markets Kresten Johnsen til Ritzau Finans.

Krisen i Europa mærkes fortsat i branchen, hvor regeringer og forbrugere er blevet markant mere prisbevidste.

"Vi begyndte at få skuffende tal fra distributørerne Audika og Amplifon tidligere i kvartalet på grund af hårde europæiske markeder. William Demant har den største geografiske eksponering mod Europa, og de dårlige salgstal fra Europa har holdt aktien lidt i skak. Det svage europæiske marked kan sætte spørgsmålstegn ved WDH’s forventninger til den samlede vækst i høreapparatmarkedet i 2013, og vi ser det derfor som positivt, hvis WDH fastholder deres forventninger til den samlede markedsvækst i 2013."

Ud over de generelle markedsvilkår vil der være fokus på salget af William Demant nyeste skud på stammen, Alta. Det nye høreapparat blev lanceret i første kvartal i højprisegmentet.

"Gennemsnitsprisen, ASP, bør være stigende, efter lanceringen af Alta, der ligger i den højeste prisklasse. Det er det produkt, der bør drive salget og dermed de gennemsnitlige priser op," siger Kresten Johnsen.

 WDH-konkurrent dykker efter tabt erstatningssag

 Storbank varmere på William Demant

 William Demant i trecifret millionhandel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier