"Det vil udhule grundlaget for branchen"

Direktøren for Medicoindustrien og en professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet retter en skarp kritik af sundhedsministerens forslag om at forbyde læger at investere i deres egen branche.
Foto: STEEN WREM
Foto: STEEN WREM

Det må skyldes manglende kendskab til branchen. Det vil udhule grundlaget. Og det kan betyde, at vi i fremtiden ikke vil se virksomheder som Novo Nordisk og Coloplast.

Linjerne er trukket skarpt op i et debatindlæg fra Peter Huntley, direktør for Medicoindustrien, og Jens Christian Djurhuus, dr. med, professor, Institut for Klinisk Medicin, Århus Universitet.

Indlægget kommer som respons på sundhedsminister Astrid Krags udspil om at forbyde læger at investere i deres egen branche.

"Hvis vi fratager sundhedspersonale retten til at investere i medicovirksomheder, handler det om meget mere end bare personlig frihed. Hvis læger og sygepelejersker ikke længere har mulighed for at starte, eje og drive virksomheder, vil det udhule grundlaget for den danske medicobranche og gå ud over vækst og arbejdspladser," skriver de to herrer således.

Du kan læse hele indlægget her på MedWatch.

Også Finn Bjarke Christensen, adm. direktør i FBC Device, bidrager med et indspark til debatten om lægers ejerskab af aktier, som du kan læse her.

 Krag vil forbyde læger at investere i deres egen branche

 Lif: Ejerskab af start ups bør være ok

 Venstre går til angreb: Ministeren er "til grin"

 Lægeformand positiv over for anbefaling 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også