MedWatch

"Det vil udhule grundlaget for branchen"

Direktøren for Medicoindustrien og en professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet retter en skarp kritik af sundhedsministerens forslag om at forbyde læger at investere i deres egen branche.

Foto: STEEN WREM

Det må skyldes manglende kendskab til branchen. Det vil udhule grundlaget. Og det kan betyde, at vi i fremtiden ikke vil se virksomheder som Novo Nordisk og Coloplast.

Linjerne er trukket skarpt op i et debatindlæg fra Peter Huntley, direktør for Medicoindustrien, og Jens Christian Djurhuus, dr. med, professor, Institut for Klinisk Medicin, Århus Universitet.

Indlægget kommer som respons på sundhedsminister Astrid Krags udspil om at forbyde læger at investere i deres egen branche.

"Hvis vi fratager sundhedspersonale retten til at investere i medicovirksomheder, handler det om meget mere end bare personlig frihed. Hvis læger og sygepelejersker ikke længere har mulighed for at starte, eje og drive virksomheder, vil det udhule grundlaget for den danske medicobranche og gå ud over vækst og arbejdspladser," skriver de to herrer således.

Du kan læse hele indlægget her på MedWatch.

Også Finn Bjarke Christensen, adm. direktør i FBC Device, bidrager med et indspark til debatten om lægers ejerskab af aktier, som du kan læse her.

 Krag vil forbyde læger at investere i deres egen branche

 Lif: Ejerskab af start ups bør være ok

 Venstre går til angreb: Ministeren er "til grin"

 Lægeformand positiv over for anbefaling 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier