MedWatch

"Det vil udhule grundlaget for branchen"

Direktøren for Medicoindustrien og en professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet retter en skarp kritik af sundhedsministerens forslag om at forbyde læger at investere i deres egen branche.

Foto: STEEN WREM

Det må skyldes manglende kendskab til branchen. Det vil udhule grundlaget. Og det kan betyde, at vi i fremtiden ikke vil se virksomheder som Novo Nordisk og Coloplast.

Linjerne er trukket skarpt op i et debatindlæg fra Peter Huntley, direktør for Medicoindustrien, og Jens Christian Djurhuus, dr. med, professor, Institut for Klinisk Medicin, Århus Universitet.

Indlægget kommer som respons på sundhedsminister Astrid Krags udspil om at forbyde læger at investere i deres egen branche.

"Hvis vi fratager sundhedspersonale retten til at investere i medicovirksomheder, handler det om meget mere end bare personlig frihed. Hvis læger og sygepelejersker ikke længere har mulighed for at starte, eje og drive virksomheder, vil det udhule grundlaget for den danske medicobranche og gå ud over vækst og arbejdspladser," skriver de to herrer således.

Du kan læse hele indlægget her på MedWatch.

Også Finn Bjarke Christensen, adm. direktør i FBC Device, bidrager med et indspark til debatten om lægers ejerskab af aktier, som du kan læse her.

 Krag vil forbyde læger at investere i deres egen branche

 Lif: Ejerskab af start ups bør være ok

 Venstre går til angreb: Ministeren er "til grin"

 Lægeformand positiv over for anbefaling 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier