MedWatch

Nye problemer med hofteimplantater

Life science-mastodonten Johnson & Johnson, som i 2010 måtte tilbagekalde mere end 90.000 hofteimplantater, melder nu om nye problemer med et andet implantat.

Foto: Colourbox

Johnson & Johnsons medicoforretning er endnu engang kommet i problemer med hofteimplantater, efter at man var skyld i en af de senere års største medicoskandaler for et par år tilbage. Det meddeler Bloomberg.

I august 2010 måtte Jonhson & Johnson bide i det sure æble og trække 93.000 hofteimplantater tilbage fra markedet, efter at adskillige patienter beklagede sig over smerter, problemer med at bevæge sig, infektioner og knoglebrud.

Hofteimplantaterne af mærket ASR var såkaldte metal-mod-metal hofter, hvor en metalkugle skulle kunne rotere i en skål, ligeledes af metal.

Men implantaterne gav altså store problemer, og flere patienter oplevede også forhøjede koncentrationer af metallerne kobolt og krom i kroppen.

Flere danske patienter blev berørt af medicoskandalen og i marts 2012 meldte Dansk Ortopædisk Selskab ud at man ikke længere ville bruge de skandaleombruste metal-mod-metal hofter i Danmark.

Og Johnson & Johnson endte med hele 10.000 private søgsmål pga. skandalen, skriver Bloomberg.

Nye problemer

Nu melder life science virksomheden om nye problemer, og man advarer læger udenfor USA mod at bruge selskabets hofteimplantat af mærket Adept, som man købte fra det britiske medicoselskab Finsbury Ortopaedics i 2009.

J&J oplyser, at 12 pct. af de patienter, som har fået indopereret Adept-hoften, der ikke har været i salg siden 2011, havde brug for yderligere kirurgiske indgreb.

Der er blevet solgt ca. 7.500 af de kunstige metal-mod-metal hofter i 21 forskellige lande udenfor USA, meddeler virksomheden. Der meldes ikke noget om hvilke lande hofterne er blevet solgt i. Brancheforeningen Medicoindustrien har undersøgt sagen og meddeler, at Adept-hoften ikke er blevet solgt i Danmark.

 EU fortsætter med at godkende metal-hofter 

 Professor advarer regering mod særregler 

 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier