MedWatch

Ortopædkirurger dropper metalhofter

Efter skandalen med ASR-hofteimplantatet, vil Dansk Ortopædisk Selskab nu helt droppe burgen af metal-hofter.

Fremover kan danskere, der skal have en ny hofte kun få indoperert et hofteimplantat af plastik. Det har Dansk Ortopædisk Selskab ifølge DR's 21 Søndag besluttet. Selskabet er en forening af de læger, som indopererer hofterne.

"Vi synes, at usikkerheden er så stor omkring anvendelse af metal-metal hofter, at vi blive nødt til at holde op med at anvende hofterne på nuværende tidspunkt. Så vi indfører en time-out af hensyn til patienternes sikkerhed," siger Benn Duus, formand for Dansk Ortopædisk Selskab til DR Nyheder.

Dansk Ortopædisk Selskab har truffet beslutningen, efter sagen med det skandaleramte ASR-hofteimplantat. Her viste det sig, at implantatet udskilte små metalsplinter, når de to metaldele gned mod hinanden.

Metalsplinterne kan skade muskler og væv samt give andre langtidsskader hos patienterne.

Samtidig slog lægetidsskriftet The British Medical Journal i sidste uge fast, at problemerne med metalproteser er langt større edn hidtil antaget.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier