MedWatch

Bestikkelsessag koster medicofirma millioner

Efterforskningen af en sag om bestikkelse i den danske Herlev-virksomhed BK Medical koster det amerikanske moderselskab millioner.

Foto: Colourbox

7,5 mio. kr. Så mange penge har det amerikanske medicoselskab Analogic måttet betale for at få sin danske dattervirksomhed, BK Medical, gransket til bunds for at kortlægge omfanget af en bestikkelsessag. Og efterforskningen er ikke ovre endnu i det danske selskab, der sælger udstyr til ultralydsundersøgelser.

Det skriver dagbladet Børsen. Pengene er brugt på advokater og andre eksterne efterforskere, fortæller den administrerende direktør i BK Medical Jesper Manigoff.

Det amerikanske moderselskab fandt selv ved en regnskabsgennemgang frem til nogle mistænkelige transaktioner mellem det danske datterselskab og en række distributører. Sagen har givet anledning til en række fyringer, både af danske medarbejdere og distributører.

"Uanset, om det har været ulovligt eller ej, er det ikke noget, der har indflydelse på vores bundlinje. Men vi vil lade det være op til myndighederne at konkludere på, hvad det er, der er sket. Det vil vi ikke gætte på," siger Jesper Manigoff til Børsen.

Gaver til tyske læger er ikke bestikkelse 

Pfizer involveret i massiv korruption 

Global lægemiddelkoncern i søgelys for bestikkelse

 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier