MedWatch

Global lægemiddelkoncern i søgelys for bestikkelse

Medicinalfirmaet undersøges for bestikkelse af udenlandske embedsmænd.

Foto: Colourbox

Israelske Teva Pharmaceutical Industries, verdens største producent af generisk medicin, bliver efterforsket efter muligt brud på en amerikansk lov, der forbyder bestikkelse af udenlandske embedsmænd.

I en høring med den amerikanske Securities og Exchange Commission (SEC) i sidste uge sagde Teva, at de havde modtaget en stævning dateret den 9. juli, med en henstilling om at fremlægge dokumenter i forbindelse med virksomhedens forretningspraksis i Latinamerika.

Teva sagde ved høringen, at de samarbejder med den amerikanske regering. Selskabet tilføjede, at de gennemfører en frivillig undersøgelse af visse former for forretningspraksis, og samtidig har firmaet opsøgt uafhængig rådgivning til at bistå i deres undersøgelse.

"Sagen er forsat på et tidligt stadie, og der kan endnu ikke drages nogen konklusion om mulige udfald," skrev Teva i en meddelelse.

SEC´s udspil er del af en større offentlig undersøgelse af medicinalindustriens mulige overtrædelser af ”Foreign Corrupt Practices Act”, der er kommet i fokus efter medicinalvirksomhederne i stadig højere grad ekspanderer på nye markeder.

En Reuters undersøgelse af SEC's gennemgang af verdens top 10 medicinalfirmaer har konstateret, at mindst otte af dem havde advaret om potentielle omkostninger i forbindelse med anklager om korruption i de oversøiske markeder.

 

Læs hele artiklen fra Reuters om sagen mod Teva her

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier