MedWatch

Gaver til tyske læger er ikke bestikkelse

Den tyske højesteret har slået fast, at læger med egen praksis er ikke korrupte, når de modtager gaver i form af kontanter, computere eller ferier. Så længe det holder sig under et fastsat beløb.

Foto: Colourbox

En  lægemiddelvirksomhed kan ikke straffes for at betale selvstændige læger for at udskrive deres medicin. Det har en dom fra Forbundsdomstolen i Karlsruhe, som er Tysklands Højesteret, fastslået.

Og ifølge Ugeskrift for Læger må lægerne gerne tage imod pengene uden at risikere en straffesag.

Læger med egen praksis er således ikke korrupte, når de modtager gaver i form af kontanter, computere, ferier eller udstyr til en værdi under 10.000 euro.

Ifølge lægetidsskriftet The Lancet kan domstolsafgørelsen få betydning for 124.000 af de 342.000 læger, som arbejder i Tyskland, herunder 121.700 selvstændige læger, som har kontrakt med det offentlige sundhedsvæsen.

Ikke tjenestemænd

Dommen var en stadfæstelse af en tidligere dom, som MedWatch tidligere har beskrevet, hvor en sælger fra et større tysk lægemiddelfirma udbetalte kontante beløb svarende til en kommission på 5 pct. til læger, som arbejdede for det offentlige sundhedsvæsen. Officielt var der tale om honorarer for præsentationer ved faglige seminarer, som bare aldrig fandt sted.

Da lægerne hverken var tjenestemænd eller repræsenterede en statslig institution, kunne der ikke sigtes for ”bestikkelse af tjenestemand” i henhold til tysk straffelov.

Og da lægerne heller ikke var ansatte hos eller repræsenterede en kommerciel virksomhed, kunne de heller ikke dømmes efter bestemelserne om kommerciel bestikkelse.

 Pfizer involveret i massiv korruption

 Tysk medicinalfirma trækker trussel 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier