MedWatch

Stamceller lader knogler og implantat gro sammen

Skotske forskere forsøger at udvikle et implantat, der ved hjælp af stamceller skal gøre en ende på metalsplinter i kroppen og skrøbelige led.

Foto: Colourbox

På Glasgow University er stamcelleforskere i fuld gang med at forsøge at udvikle det perfekte implantat. Implantatet skal have styrke og fleksibilitet som et normalt hofteled, og så skal det vokse sammen med kroppens knogler.

Det skriver Ingeniøren. I løbet af det kommende år vil den falske hofte blive testet på dyr, og forventningen er, at implantatet kan indopereres i mennesker om fem til ti år.

Implantatet skal laves af et polymer-stof, kaldet Peek-Optima fra firmaet Invibio Biomaterial Solutions, som i flere år har været brugt til blandt andet implantater i rygsøjlen. Derudover skal implantatet beklædes med et mønster af såkaldte Mesenkymale celler (MSC), udvundet af knoglemarv.

 Professor advarer regering mod særregler 

 Nye problemer for udskældt implantatproducent 

 Hofteproducent fik adgang til patientjournaler på lægers opfordring

 

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier