MedWatch

Lægeformand: Stram regler for sundhedsudstyr

Med udsigten til muligvis at stå over for en ny Boneloc-skandale ønsker Lægeforeningen hårdere regler for godkendelse af implantater, læger skal indberette bivirkninger, og Sundhedsstyrelsen skal hurtigere advare læger om potentielt farligt medicinsk udstyr.

Lægeforeningen vil have, at Sundhedsstyrelsen advarer lægerne, hvis det kommer frem, at medicinsk udstyr kan være sundhedsskadeligt og farligt for patienterne. Styrelsen skal være hurtigere til at indformere om farlige implantater.

Det siger Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen i en kommentar til, at en skandale af samme omfang som Boneloc-sagen ifølge en af hans kolleger ser ud til ramme Danmark.

Sagen drejer sig om, at flere hundrede kvinder har fået indopereret et syntetisk net i underlivet - et net der allerede har betydet alvorlige komplikationer for patienter i USA. I visse tilfælde livstruende.

"Det er uholdbart, at de amerikanske myndigheders advarsler ikke fører til effektiv handling hos de danske sundhedsmyndigheder," siger Mads Koch Hansen i en kommentar til sagen til Ritzau og fortsætter:

Danmark skal presse på for stramninger

"Desværre er det jo sådan, at EU's regler for godkendelse af implantater og andet medicinsk udstyr er alt for slappe, og derfor er det ekstra vigtigt, at danske myndigheder er opmærksomme, når andre lande advarer mod bestemte produkter."

Professor i gynækologi på Herlev Sygehus Gunnar Lose har flere gange opfordret Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen til, at sygehusene indskærpes, at de skal indrapportere skader og bivirkninger, uden at der er sket noget.

"Sikkerheden skal naturligvis være lige så høj som ved lægemidler, og det skal Danmark presse på for at få gennemført i EU hurtigst muligt," siger Mads Koch Hansen til Ritzau.

Sundhedsministeren har nu desuden bedt Sundhedsstyrelsen om en orientering i sagen om de potentielt livsfarlige underlivsnet.

 Coloplast-konkurrent får ros for vaginalt net

 Coloplast: Erstatningssager udgør ingen større trussel

 Coloplast trækkes i retten i USA 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier