MedWatch

Medicinsk udstyr skal have id-numre

Ifølge en ny plan fra FDA skal alt medicinsk udstyr kunne identificeres ved hjælp af unikke id-numre på udstyret.

Det er blandt andet udstyr som pacemakere, der skal have eget id-nummer | Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stock.Xchng

Medicinsk udstyr, herunder katetre, defibrillatorer, hjerte stenter og kunstige led, skal bære unikke identifikationsnumre i henhold til en plan foreslået af de am erikanske sundhedsmyndigheder (FDA), for at forbedre patientsikkerheden.

Programmet vil gælde for det meste medicinske udstyr, og vil ifølge et forslag, som blev offentliggjort på FDAs hjemmeside i dag, koste 68,4 mio. dollar om året. Planen vil blive gennemført i løbet af syv år for at give virksomheder, læger, hospitaler og kontrollanter tid til at forberede sig på omkostningerne.

Stregkoder eller anden teknologi, der identificerer modeller og oplysninger om medicinsk udstyr, herunder batch-numre, serienumre og udløbsdatoer, vil hjælpe myndighederne med at spore produktetfejl, fejlslagning og inkompatibilitet, inden brugerne udsættes for disse risici. En FDA database vil også give offentligheden mulighed for at slå generelle oplysninger om enhver form for medicinsk udstyr op, har agenturet sagt.

"Ved at gøre det muligt at identificere en enhed hurtigt og definitivt, samt de vigtigste egenskaber, der påvirker en sikker og effektiv anvendelse, ville det reducere lægefejl," siger FDA. Planen vil bidrage til at "udtrække nyttig information fra bivirkningsrapporter, lokalisere den enkelte enheds problemer og dermed få en bedre forståelse af de underliggende problemer, og dermed mulighed for at træffe hensigtsmæssige, målrettet og mere korrigerende beslutninger."

Læs hele artiklen fra Bloomberg om den nye plan for medicinsk udstyr her

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier