MedWatch

Medicinsk udstyr skal have id-numre

Ifølge en ny plan fra FDA skal alt medicinsk udstyr kunne identificeres ved hjælp af unikke id-numre på udstyret.

Det er blandt andet udstyr som pacemakere, der skal have eget id-nummer | Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stock.Xchng

Medicinsk udstyr, herunder katetre, defibrillatorer, hjerte stenter og kunstige led, skal bære unikke identifikationsnumre i henhold til en plan foreslået af de am erikanske sundhedsmyndigheder (FDA), for at forbedre patientsikkerheden.

Programmet vil gælde for det meste medicinske udstyr, og vil ifølge et forslag, som blev offentliggjort på FDAs hjemmeside i dag, koste 68,4 mio. dollar om året. Planen vil blive gennemført i løbet af syv år for at give virksomheder, læger, hospitaler og kontrollanter tid til at forberede sig på omkostningerne.

Stregkoder eller anden teknologi, der identificerer modeller og oplysninger om medicinsk udstyr, herunder batch-numre, serienumre og udløbsdatoer, vil hjælpe myndighederne med at spore produktetfejl, fejlslagning og inkompatibilitet, inden brugerne udsættes for disse risici. En FDA database vil også give offentligheden mulighed for at slå generelle oplysninger om enhver form for medicinsk udstyr op, har agenturet sagt.

"Ved at gøre det muligt at identificere en enhed hurtigt og definitivt, samt de vigtigste egenskaber, der påvirker en sikker og effektiv anvendelse, ville det reducere lægefejl," siger FDA. Planen vil bidrage til at "udtrække nyttig information fra bivirkningsrapporter, lokalisere den enkelte enheds problemer og dermed få en bedre forståelse af de underliggende problemer, og dermed mulighed for at træffe hensigtsmæssige, målrettet og mere korrigerende beslutninger."

Læs hele artiklen fra Bloomberg om den nye plan for medicinsk udstyr her

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier