MedWatch

Industri glæder sig over styrkelse af FDA

Det amerikanske senat har vedtaget en lovpakke, der gør livet sødere for medicinalfirmaer, som gerne vil ind i USA med et lægemiddel til behandling af alvorlige sygdomme.

Den amerikanske medicinalindustri glæder sig over nye regler, der styrker lægemiddelstyrelsen, FDA, og øger muligheden for at få unikke lægemiddelkandidater til behandling af alvorlige sygdomme hurtigere igennem registreringsprocessen.

Det amerikanske senat vedtog tirsdag lovpakken, som blev godkendt af Repræsentanternes Hus i sidste uge. Både demokrater og republikanere stemte for lovpakken.

"Takket være den tværpolitiske støtte i kongressen vil FDA fortsat have de nødvendige ressourcer til at evaluere potentielt nye behandlinger. Den nye lov vil sikre, at evalueringsprocessen bliver mere rettidig, balanceret og effektiv, inklusiv en styrket struktur for evaluering af fordele og risici ved nye behandlinger," vurderer Eli Lillys topchef, John C. Lechleiter, i en kommentar til lovgivningen.

Også biotekindustriens interesseorganisation udtalte sin støtte til lovgivningen. Den reflekterer blandt andet industriens ønske om at give bedre mulighed for at speede registreringsprocessen op for lægemidler til alvorlige sygdomme, hvor der ikke er alternative behandlingsmuligheder.

 FDA forlænger degludec-registrering 

 FDA vil lade kvinder prøve brystmedicin tidligere 

 USA på vej til at godkende flere kræftlægemidler i 2012 

 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier