MedWatch

FDA vil lade kvinder prøve brystmedicin tidligere

De amerikanske sundhedsmyndigheder ændrer nu kriterierne for at teste nye lægemidler mod brystkræft. Det sker i et forsøg på at give flere kvinder med aggressiv kræft i de tidlige stadier chancen for at afprøve innovativ medicin på et tidspunkt, hvor de har større chancer for helbredelse, skriver Reuters.

Foto: Colourbox

Et nyt vejledende dokument, som blev offentliggjort af det amerikanske FDA denne uge, giver medicinalvirksomheder muligheden for at teste deres medicin på kvinder med aggressiv brystkræft et par måneder inden de skal opereres, i stedet for at skulle vente indtil medicinen er afprøvet på dødeligt syge patienter.

”Vi kigger på muligheden for at introducere medicin i de meget tidlige stadier af brystkræft, hvor patienten har en primær tumor, og kemoterapi bruges inden en operation,” sagde Dr. Richard Pazdur, leder for FDAs afdeling for kræftmedicin, i et interview på et møde for The American Society of Clinical Oncology i Chicago.

”Målet med denne terapi vil være at helbrede kvinder med brystkræft,” sagde Pazdur. ”Det er at bringe et lovende lægemiddel ind i de tidlige stadier af sygdommen med det formål at kurere.”

Hvis et lægemiddel lykkes med at udrydde kræften så effektivt, at der ikke længere er spor af den i brystet eller lymfeknuder – også kaldet patologisk komplet respons – kan virksomheden opnå fremskyndet godkendelse.

Det er markant anderledes end under de nuværende regler, hvor lovende medicin kun testes i tidlig-stadie kræft, efter det er blevet bevist sikkert og effektivt i fremskreden metastatisk kræft.

”Hvis du er en patient med tidlig-stadie brystkræft, og du hører om et fantastisk nyt lægemiddel mod metastatisk brystkræft, så går der nok et årti inden du får adgang til det under de nuværende regler,” siger Dr. Tatiana Prowell, en kræftspecialist ved Johns Hopkins hospitalet i Baltimore og medicinsk ansat i FDA.

Læs hele historien fra Reuters om de nye vejledninger fra FDA her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier