MedWatch

USA på vej til at godkende flere kræftlægemidler i 2012

Der er en lang række lægemidler under udvikling inden for onkologi, siger FDA-chef til Reuters.

Foto: colourbox

Antallet af ansøgninger for kræftmedicin til amerikanske FDA er støt stigende - med 20 forventede ansøgninger i år - i takt med, at en bedre forståelse af sygdommens molekylære opbygning fører til nye behandlinger.

Nogle af de nye, virkningsfulde teknikker er bl.a. at gå målrettet efter specifikke gen-mutationer i tumorer og at bruge kroppens eget immunsystem til at finde og dræbe kræftcellerne.

”Der er en lang række lægemidler som bliver udviklet inden for onkologien,” siger Dr. Richard Pazdur, leder af FDAs afdeling for onkologiprodukter. ”Der er en større forståelse af nogle af sygdomsprocesserne.”

Hvert tredje produkt rettet mod kræft

Sidste år var 10 ud af 30 nye lægemidler til behandling af kræft.

”I år forventer vi, at der bliver indgivet over 20 onkologiansøgninger,” sagde Pazdur i et interview på et møde for The American Society of Clinical Oncology i Chicago.

I forhold til godkendelser sagde han, at for nogle vil en evt. deadline for beslutningen først ligge i det nye år, eller det kan tage længere end forventet at evaluere, f. eks. pga. selve produktionen, mens andre måske slet ikke opnår godkendelse.

Læs hele artiklen fra Reuters her

Kræfttilfælde vil stige kraftigt

Hvem vinder kampen mod kræft? 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier