MedWatch

Novo går ind i offentligt kræftsamarbejde

Et nyt projekt støttet af Højteknologifonden skal udvikle en helt ny scanningsmetode til kræftpatienter, og om tre år skal et produkt gerne være klar til afprøvning.

Novo Nordisk og Minerva Imaging er gået ind i et samarbejde med Rigshospitalet og Københavns Universitet for at udvikle en helt ny kræftskanningsmetode til PET, der kan påvise, om kræft vil sprede sig og danne metastaser.

Det er nemlig vigtigt at kunne påvise denne evne til at sprede sig i den enkelte kræftpatient, så behandlingen kan målrettes efter, hvor aggressiv kræften er.

Baseret på den udviklede teknologi vil der således også blive fremstillet en ny form for målsøgende stråleterapi, der bestråler og dræber netop de kræftceller, som forårsager spredning og metastaser.

Ikke-eksisterende teknik

Projektet har et budget på 28 mio. kr., hvoraf de 14 mio. kr. kommer fra Højteknologifonden. Det løber over de næste tre år, hvorefter forskerne håber at have et produkt klar til afprøvning i patienter.

”Der er i dag ikke nogen eksisterende teknik, der tillader en sådan diagnostik ved hjælp af billeddannelse eller en målsøgende stråleterapi i patienter. Vi forventer derfor, at de nye metoder vil blive en kommerciel succes og føre til bedre overlevelse blandt kræftpatienter,” udtaler projektets leder, professor og overlæge, dr.med. Andreas Kjær, i en pressemeddelelse.

Projektet tager afsæt i tidligere lovende resultater opnået af parterne i fællesskab.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier