MedWatch

Coloplastformand om transparente skattebetalinger: "Erfaringerne er ikke gode"

Selvom energiselskabet Ørsted melder om en positiv oplevelse ved at give indblik i virksomhedens globale skatteoplysninger, så har formanden for Coloplast, Lars Rasmussen, omvendt dårlige erfaringer med øget gennemsigtighed på skatteområdet.

Foto: Niels Hougaard/IND

Bestyrelsesformanden hos Coloplast, Lars Rasmussen, har ikke gode erfaringer med at give offentligheden øget indsigt i selskabet skattebetalinger rundt om i verden.

Det fortæller han i et interview med Børsen, hvor han på den ene side mener, at det er fint, at medicovirksomheden har fremlagt sine nationale betalinger i EU forud for et krav om netop det i kommende EU-regler, men hvor han også siger, at det er et emne, som kan være svært at kommunikere klart og tydeligt som selskab, da globale skattebetalinger er et kompliceret emne.

“Erfaringerne er ikke specielt gode, for tallene bliver brugt politisk,” siger Lars Rasmussen.

Flere pensionsselskaber har efterspurgt, om Coloplast kunne fremlægge sine skattebetalinger land-for-land verden over, og Akademikerpension har som investor i virksomheden ærgret sig over, at Coloplast ikke vil offentligøre skattebetalingerne uden for EU, og derfor ifølge pensionskassen går glip af en mulighed for at brande sig som et særligt progressivt selskab.

Men det brandingspotentiale ser Lars Rasmussen ikke, og han har da også tidligere talt imod en mere åben skattepolitik hos selskabet, da han mente, det kunne skade virksomhedens situation i forhold til konkurrenterne.

Energiselskabet Ørsted har dog tidligere hos MedWatch fortalt, at det har særdeles positive erfaringer med at offentliggøre sine skattebetalinger land-for-land, som virksomheden har gjort siden dens årsregnskab for 2018, og Ørsteds skattechef Karl Berlin har understreget, at firmaet altid vil gøre det fremover.

Pensionskasse: Coloplasts hemmelige regnskaber kan koste dygtige medarbejdere

Pensionskasse er skuffet over Coloplasts kovending om åbenhed: ”Hverken selskabet, investorerne eller medarbejderne kan være rigtig glade”

Pensionskasser efterlyser skatteoplysningerne fra Coloplasts hemmeligholdte Costa Rica-regnskab

Mellemfolkeligt Samvirke fordømmer ”hykleriske” Coloplast for hemmeligt Costa Rica-regnskab

Coloplast har flyttet vigtig produktion til land på EU’s observationsliste over skattelyColoplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Coloplast-formand skeptisk over for mere åbenhed om skattebetalinger

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier