MedWatch

Coloplast-formand skeptisk over for mere åbenhed om skattebetalinger

Pensionskasser ønsker, at C25-selskaberne skal oplyse, hvor meget de betaler i skat i hvert enkelt land, hvor de opererer. Lars Rasmussen, formand for Coloplast, er skeptisk.

Lars Rasmussen, formand for bestyrelsen i Coloplast. | Foto: Niels Hougaard/IND

Coloplast-formand Lars Rasmussen er ikke tilhænger af et nyt forslag fra Akademiker Pension og pensionskassen LD, som ønsker at tvinge de 25 mest handlede børsselskaber til mere åbenhed om deres skattebetalinger.

Det siger han til dagbladet Børsen.

“Det er ikke fordi, at vi ikke vil stå ved den skat, vi betaler. Det vil vi selvfølgelig gerne. Men vi vil ikke stå ved den skat, vi betaler, og samtidig sætte os i en situation, hvor vi bliver dårligere stillet rent konkurrencemæssigt,” siger Lars Rasmussen til avisen.

Pensionskasserne har foreslået, at selskaberne skal offentliggøre, hvor meget skat de betaler i hvert enkelt land, hvor de har aktiviteter. Det skal forhindre multinationale selskaber i at forsøge at minimere deres skattebetalinger.

Forslaget er sendt til afstemning blandt aktionærerne i Coloplast, der torsdag afholder generalforsamling.

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier