MedWatch

Forsikringsselskab dropper udskældt smertemedicin

En af USA’s største sundhedsforsikrere vil ikke længere dække Purdue Pharmas opioid-smertestiller OxyContin fra og med næste år.

Foto: Colourbox

Det amerikanske sundhedsforsikringsselskab Cigna vil fra og med næste år ikke længere dække det udskældte smertestillende lægemiddel OxyContin fra selskabet Purdue Pharma.

Det skriver Reuters.

Fra 1. januar 2018 vil selskabets kunder i stedet bliver tilbudt midlet Xtampza ER fra selskabet Collegium Pharmaceutical, som ifølge nyhedsbureauet har en formulering, som gør det sværere for patienterne at ende i et misbrug.

USA har i de senere år oplevet en regulær epidemi af misbrug af smertestillende medicin baseret på opioider såsom netop OxyContin. Ifølge det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention (CDC) var opioider skyld i 33.000 dødsfald i landet i 2015, og problemet er kun blevet værre siden da, viser estimater.

Som en reaktion på det har Cigna indgået en ”værdi-baseret kontrakt” med Collegium om deres middel, som er en længerevirkende version (extended-release) af stoffet oxycodon, der også er det virksomme stof i OxyContin. Det middel kan ifølge Reuters ikke gøres mere hurtigvirkende ved at blive knust eller skåret i stykker, og derfor er der mindre risiko for, at patienterne vil misbruge det.

Den særlige kontrakt indebærer blandt andet, at Collegium vil give rabatter på sit middel til mange af Cignas sundhedsplaner, og samtidig bliver selskabet holdt ”økonomisk ansvarlig”, hvis recepterne på midlet overskrider en bestemt daglig dosisgrænse.

Cignas beslutning er endnu et slag i ansigtet på Purdue Pharma, som får størstedelen af sin omsætning fra salget af OxyContin. Selskabet er sammen med flere konkurrenter allerede blevet sagsøgt af en lang række amerikanske delstater på grund af dets rolle i og ansvar for den igangværende opioidepidemi.

41 stater sagsøger fem opioid-producenter

Opioid-producent ramt af nyt søgsmål

Endnu en delstat melder sig under opioidfanerne

Medicinalselskaber ramt af nyt søgsmål for opioid-epidemi

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier