MedWatch

Gilead har nu officielt købt Kite Pharma

Købet af Kite Pharma er nu endeligt gået igennem, og medicinalvirksomheden Gilead Sciences er nu officielt én af verdens førende selskaber inden for kræftbehandling baseret på CAR-T-celleterapi.

Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg

Den amerikanske medicinalkoncern Gilead træder i dag for alvor ind på markedet for den ny og meget lovende type celleterapi, kaldet CAR-T, der er en kræftbehandling baseret på modificerede T-celler.

Det sker, som følge sensommerens købstilbud på amerikanske Kite Pharma, der tirsdag gik endeligt igennem. Som aftalt dengang overtager Gilead Kite Pharma i en kontant handel på 11.9 mia. dollars. svarende 180 dollars per aktie eller 74 mia. danske kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Hovedaktivet i Kite er det eksperimentelle middel, CAR-T-behandlingen axicabtagene ciloleucel, der aktuelt vurderes af både europæiske og amerikanske lægemiddelmyndigheder til behandling af behandlingsresistent og tilbagevendende diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL), transformeret follikulært lymfom (TFL) og primær mediastinal B-celle lymfom (PMBCL).

FDA ventes at tage stilling til axicabtagene ciloleuce senest 29. november, hvor den amerikanske myndighed har sat en såkaldt PDUFA-dato, efter tidligere i år at have tildelt midlet priority review-status. En mulig europæisk godkendelse kan ske i 2018.

"Vi er glade for at byde velkommen til mere end 700 talentfulde Kite-medarbejdere til Gilead-organisationen. Gennem vores respektive historier har hvert firma vist et dybt engagement i at fremme livreddende terapier til mennesker, der har brug for dem. Jeg ser frem til alt, hvad vi vil opnå sammen som en fælles organisation," siger John F. Milligan, adm. direktør for Gilead, i meddelsen.

Gilead forventer, at handlen vil være overskudsgivende fra år tre.

Gilead køber Kite for 74 mia kr

Kite-chef kan score 3,8 mia kr på salg til Gilead

Kite først med EU-ansøgning for ny celleterapi

 

Kite-studie rammes af dødsfald 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier