MedWatch

Kite først med EU-ansøgning for ny celleterapi

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har modtaget den første ansøgning om markedsføringstilladelse til en såkaldt CAR-T-behandling.

Kite har søgt om at få godkendt en ny type celleterapi til behandling af en række hæmatologiske kræftsygdomme. | Foto: Colourbox

Amerikanske Kite Pharma har slået konkurrenten Novartis om at være først til at søge europæiske godkendelse af en ny type celleterapi, kaldet CAR-T, der er en kræftbehandling baseret på modificerede T-celler.

Ansøgningen gælder det eksperimentelle middel axicabtagene ciloleucel til behandling af behandlingsresistent og tilbagevendende diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL), transformeret follikulært lymfom (TFL) og primær mediastinal B-celle lymfom (PMBCL).

I forvejen har Kite søge de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, om en godkendelse af lægemiddelkandidaten, der i USA er blevet tildelt regulatorisk særstatus, der kan fremskynde godkendelse af lægemidlet til behandling af en række hæmatologiske kræftsygdomme.

I USA så Kite længe ud til at blive første ansøger, men her blev virksomheden overhalet indenom af Novartis, der allerede i marts søgte om amerikansk godkendelse.

FDA giver endnu en særstatus til ny celleterapi

Kite-studie rammes af dødsfald

Novartis’ celleterapi får ny særstatus

Novartis overhaler rival med ansøgning for celleterapi 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier