MedWatch

Kite-chef kan score 3,8 mia kr på salg til Gilead

Grundlægger og CEO Arie Belldegrun fra Kite Pharma står til stor gevinst på salg af virksomheden til Gilead.

Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg

Det er kontant belønning til grundlæggeren af Kite Pharma, når et planlagt salg til Gilead gennemføres til efteråret.

Ifølge branchemediet FiercePharma står grundlægger Arie Belldegrun, der også er selskabets adm. direktør, til den helt store gevinst på salget af virksomheden, som han ejer 5,9 pct af.

Med Gileads bud på 180 amerikanske dollars pr aktie har Belldegruns ejerandel således en værdi af 610 mio. dollars, 3,8 mia. danske kroner.

Hovedaktivet i Kite er det eksperimentelle middel, CAR-T-behandlingen axicabtagene ciloleucel, der aktuelt vurderes af både europæiske og amerikanske lægemiddelmyndigheder til behandling af behandlingsresistent og tilbagevendende diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL), transformeret follikulært lymfom (TFL) og primær mediastinal B-celle lymfom (PMBCL).

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, godkendte onsdag lægemidlet Kymriah fra Novartis, der er Kites store konkurrent. FDA ventes at tage stilling til Kite-midlet senest 29. november.

Gilead oplyste i en pressemeddelelse mandag, at det var enig med Kite Pharma om at overtage selskabet i en kontant handel til 11,9 mia. amerikanske dollars, svarende til ca. 74 mia. kr.

Gilead køber Kite for 74 mia kr

Kite først med EU-ansøgning for ny celleterapi

FDA giver endnu en særstatus til ny celleterapi 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier