MedWatch

Novartis havner på ny i problemer i Sydkorea

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis har for anden gang på under et år fået et rap over nallerne i Sydkorea. Denne gang

Foto: Dominic Favre/AP/POLFOTO/arkiv

Novartis er på ny havnet i fedtefadet i Sydkorea. Ifølge Reuters er den schweiziske medicinalkoncern blevet idømt en bøde på 1,24 mio. kr. og fået et midlertidigt salgsforbud.

Årsagen skulle være, at Novartis' medarbejdere i landet har betalt returkomission til læger mod, at disse ville anbefale virksomhedens lægemidler.

En talsmand fra det sydkoreanske sundhedsministerium har ifølge Reuters oplyst, at man har givet Novartis en bøde og forbudt salg af 12 varianter af tre lægemidler, herunder Alzheimers-medicinen Exelon, i tre måneder.

Novartis oplyser, at man har accepteret den sydkoreanske beslutning, og at man ikke tolerer den opførsel, som der er blevet identificeret i selskabets sydkoreanske afdeling.

Sagen kommer i hælene på en anden uheldig en af slagsen for Novartis. I august sidste år blev seks tidligere og nuværende Novartis-medarbejdere i Sydkorea tiltalt for gennem ulovlig praksis at øge salget af selskabets medicin.

 Novartis får koreanske smæk for bestikkelsessag

 Novartis under lup i Sydkorea

 Græske myndigheder ransager Novartis efter beskyldninger om bestikkelse

 Novartis afviser tyrkiske bestikkelsesanklager

 Novartis-direktører anklaget for bestikkelse

 Novartis anklages for systematisk bestikkelse i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier