MedWatch

Græske myndigheder ransager Novartis efter beskyldninger om bestikkelse

Novartis har endnu engang fået ørerne i maskinen over anklager om bestikkelse. Denne gang er det i Grækenland, hvor myndighederne nu har ransaget selskabets kontorer.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

For fjerde gang i løbet af det seneste år har det schweiziske medicinalselskab Novartis fået problemer på grund af anklager om bestikkelse. I denne omgang angår det selskabets græske aktiviteter, som nu er blevet udsat for en ransagning i forbindelse med sagen.

Det skriver FiercePharma.

Ifølge flere artikler i de græske medier blev undersøgelsen offentligt kendt, efter en tidligere Novartis ansat i landet havde fremsat selvmordstrusler fra et hotel i Athen. Truslerne kom, efter han var blevet udspurgt i forbindelse med sagen, og den ansatte frygtede tilsyneladende at blive gjort til syndebuk. Novartis har indtil videre ikke sagt meget andet, end man er opmærksom på at sagen foreligger, og at man ”aktivt søger yderligere informationer” og samarbejder med myndighederne

Grækenlands justitsminister Stavros Kontonis har beordret undersøgelsen efter anklager om, at Novartis har udbetalt bestikkelser til lokale funktionærer. Hvad det mere præcist dækker over fremgår ikke, men de græske myndigheder siger, at man har bedt om assistance fra den amerikanske regering, da de eftersigende også efterforsker Novartis’ forretningspraksis i landet.

Lignende beskyldninger er også under efterforskning i Tyrkiet, Sydkorea og USA. I Kina har man også indgået et 25 mio. dollars stort forlig over korruptionsanklager.

Novartis afviser tyrkiske bestikkelsesanklager

Novartis-direktører anklaget for bestikkelse

Novartis anklages for systematisk bestikkelse i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier