MedWatch

Novartis-direktører anklaget for bestikkelse

Det er gået fra razzia til anklage for seks tidligere og nuværende Novartis-direktører i Sydkorea. Personerne, der inkluderer den tidligere landechef, står nu anklaget for bestikkelse.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Fra slemt til værre. Sådan er situationen for en betragtelig del af den tidligere og nuværende Novartis-ledelse i Sydkorea. Ifølge nyhedsmediet Stat er seks Novartis-direktører inklusive den tidligere landechef nu anklaget for bestikkelse i landet.

Anklagen følger en razzia foretaget af anklagemyndigheden i Seoul på Novartis’ lokale kontorer i den sydkoreanske hovedstad tilbage i februar.

Samtidig blev seks udgivere af medicinske publikationer og 15 læger, der arbejder på almindelige hospitaler også tiltalt. Novartis skulle efter sigende have finansieret faglige arrangementer, der angiveligt var arrangeret af de medicinske publikationer, mens penge blev fordelt til læger maskeret som diæter og for artikler, som lægerne bidrog til publikationerne.

Over for Stat siger en talsperson for Novartis, at selskabet "har erkendt, og beklager, at visse medarbejdere i Korea gennemførte små medicinske møder og andre videnskabelige relaterede aktiviteter gennem fagblade... Vi har også erkendt, at nogle medarbejdere støttede rejse til oversøiske kongresser for nogle fagfolk i sundhedssektoren på en måde, som ikke fuldt ud lever op til industriens standarder".

Selskabet, som også har været involveret i anklager om lignende opførsel i Kina, Tyrkiet og USA, undersøger nu sagen.

 Novartis under lup i Sydkorea

 Novartis undersøger stor bestikkelsessag i Tyrkiet

 Novartis anklages for systematisk bestikkelse i USA

 Novartis-medarbejder indrømmer bestikkelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier