MedWatch

Novartis får koreanske smæk for bestikkelsessag

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis får hårde ord med på vejen for, at direktørerne afviser kendskab til en omfattende bestikkelsessag i Sydkorea.

Foto: Colourbox

Den sydkoreanske afdeling af schweiziske Novartis bliver for tiden trukket hen over kullene i det asiatiske land efter, at en række højtstående ansatte i selskabet er blevet tiltalt for bestikkelse. Og det er ikke kun selve bestikkelsen den er gal med – direktørgangen gør sig også bemærket for mangel på at tage ansvar.

Det skriver den engelsksprogede sydkoreanske avis The Korea Herald

Seks højtstående ansatte og tidligere ansatte – herunder den tidligere adm. direktør Moon Hak-sun – er blevet tiltalt for at have givet en række sundhedsfaglige personer såkaldte kickback-betalinger til gengæld for, at de har skrevet recepter på Novartis-produkter. Seks forlæggere af medicinske journaler og 15 læger er også blevet tiltalt.

Koreanske Novartis indrømmer, at nogle af deres ansatte har været involveret i ulovlige aktiviteter, men benægter, at der på direktørgangen skulle have været noget kendskab dertil. Det er ellers kernen i sagen mod virksomheden. Den mangel på at tage ansvar har vakt en hel del opsigt, for, som flere aktører påpeger, lyder det usandsynligt, at en række medarbejdere kunne orkestrere så omfattende bestikkelse uden at topledelsen opdagede det.

Det er langt fra første gang, at der har været korruptionssager i farmaindustrien i Sydkorea, og det er heller ikke Novartis’ første gang i manegen – selskabet modtog en dom tilbage i 2011 for en lignende sag. Novartis er derudover også under anklage i Tyrkiet og USA for tiden.

 Novartis-direktører anklaget for bestikkelse

 Tyrkiske myndigheder: Undersøgelse af Novartis fortsætter

 Novartis anklages for systematisk bestikkelse i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier