MedWatch

Tyrkiske myndigheder: Undersøgelse af Novartis fortsætter

Novartis mener, at man har lagt en mulig bestikkelsessag i Tyrkiet bag sig, men sådan ser landets sundhedsmyndigheder ikke helt på sagen.

Foto: /Ritzau Scanpix/Georgios Kefalas

Novartis er tidligere i år blevet anklaget for bestikkelse i Tyrkiet, men selskabet og landets sundhedsmyndigheder er ikke helt enige om, hvorvidt de anklager kan have noget på sig.

Sagen startede tilbage i foråret, hvor en whistleblower beskyldte den schweiziske medicinalkoncern for at have bestilt bestikkelse gennem et konsulentfirma for at sikre forretningsmæssige fordele til en værdi af anslået 85 mio. dollars (559 mio. kr.).

Siden er både de tyrkiske sundhedsmyndigheder og Novartis selv gået i gang med at undersøge sagen. Men hvor Novartis mener, at sagen er et overstået kapitel, så siger de tyrkiske sundhedsmyndigheder nu til nyhedsbureauet Reuters, at deres undersøgelse fortsætter.

”Vi er ikke bevidste om, at nogen som helst offentlige instanser undersøger Novartis. Vi anser nu denne sag for at være lukket,” skrev Novartis i en meddelelse for nylig. Men en repræsentant for myndighederne siger torsdag til Reuters, at undersøgelsen er ”igangværende”.

Hos den schweiziske medicinalkoncern fastholder man dog, at beskyldningerne var ubegrundede og at sagen nu er lukket. En talsmand siger til nyhedsbureauet, at man ikke længere er i kontakt med de tyrkiske myndigheder.

 Novartis afviser tyrkiske bestikkelsesanklager 

 Tyrkiske myndigheder undersøger korruptionsanklager 

 Novartis undersøger stor bestikkelsessag i Tyrkiet 

 Novartis-direktører anklaget for bestikkelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier