MedWatch

Rival vil forfølge samme taktik som Novo

Eli Lilly ser ifølge ud selskabets topchef ud til at ville forfølge nogenlunde samme taktik som rivalen Novo Nordisk, når det kommer til opkøb, omend i større målestok.

Adm. direktør for Eli Lilly
Foto: Eli Lilly PR

Novo Nordisks ledelse har gennem mange år afvist at foretage markante opkøb. Gang på gang blev ledelsen spurgt, hvordan man forholdt sig til den opkøbsrus, der herskede i medicinalbranchen - den var særligt markant i 2015 - og gang på gang lød svaret, at man ikke var interesseret.

Novo-formand Göran Ando gik så langt som til at sige, at opkøb var tegn på desperation, fordi man var nødt til at købe sig til en pipeline, man ikke selv havde. Underforstået: Novos pipeline er stærk.

Novo-formand: Opkøb bygger på svaghed

Sidenhen er der dog blevet åbnet lidt op. Især i forhold til selskabets bløderdivision, hvor den nu tidligere topchef Lars Rebien Sørensen ikke afviste, at et opkøb på dette område kunne være en vej fremad.

Rebien siger farvel med et spørgsmålstegn

Lidt samme tilgang åbner en af Novo Nordisks store rivaler, Eli Lilly, nu op for. Til Bloomberg siger selskabets nye topchef David Ricks, at man ikke vil foretage nogen megahandler for at opsluge store selskaber. Han mente ganske enkelt ikke, at der var beviser for, at den slags skaber værdi for aktionærerne.

Så ville han hellere indgå aftaler med mellemstore firmaer for at bolstre pipelinen, hvis innovationen i de tilfælde var det værd. En udvidelse af selskabets portefølje igennem "ekstern innovation" er noget, som David Ricks er interesseret i, især i onkologi og diabetes medicin, forlød det, men det skulle altså ikke ske gennem enorme opkøb.

Eli Lilly har tidligere meddelt en plan om at lancere 20 produkter frem mod 2023 inden for de fem terapiområder diabetes, onkologi, immunologi, neurodegeneration og smerte.

Novo-toppen nægter store opkøb, men hvorfor egentlig?

Eli Lilly i stor rokade

Ny topchef i Eli Lilly

Novo-toppen afviser endnu engang opkøb

Eli Lilly sænker forventninger til indtjeningen

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier