MedWatch

Eli Lilly i stor rokade

Amerikanske Eli Lilly begynder året med store forandringer i den måde, virksomheden er bygget op, og rokerer også rundt i ledelsen.

Foto: /Ritzau/arkiv/Jacob Ehrbahn

Den amerikanske medicinalkoncern Eli Lilly, der er en af Novo Nordisks største rivaler på diabetesområdet, varsler nu store forandringer i hele organisationen.

Ændringerne, der både omfatter en omstruktering af organisation og rokader i ledelsen, kommer ifølge topchef David A. Ricks for bedre at tilpasse organisation og ledelse med selskabets vækstmuligheder.

"Eli Lilly begynder 2017 med et klart overblik over sine muligheder for vækst i de kommende år. Justeringerne, vi i dag annoncerer, af farmaceutiske og geografiske forretningsområder er designet til at maksimere potentialet i vores senfase-pipeline og nyligt lancerede medicin, og samtidig forbedre produktiviteten," lyder det fra topchefen, der overtog stillingen fra John C. Lechleiter ved årsskiftet.

Den første ændring er, at Christi Shaw er blevet hyret ind fra Novartis til at overtage David A. Ricks' tidligere post som chef for Lilly Bio-Medicines, der er Eli Lillys afdeling for biologiske lægemidler.

Fra den 1. februar vil Lillys divisioner for hhv. diabetes, onkologi og Bio-Medicines påtage sig det kommercielle ansvar for deres produkter i Kina - foruden det amerikanske, japanske og canadiske markeder, hvor de allerede opererer.

Dog vil diabetes-divisionen umiddelbart vægtes højest. Lilly Diabetes vil således være ansvarlig for virksomhedens farmaceutiske kommercielle aktiviteter i USA, Kina, Japan og Canada. Enrique Conterno, der er chef for diabetes-divisionen, vil desuden blive ny chef for Lillys USA-forretning. Den tidligere chef, Alex Azar, forlader selskabet for at "forfølge andre karrieremuligheder", som Lilly udtrykker det.

Endelig kombinerer Lilly dets europæiske organisation med dets Emerging Markets-organisation og danner Lilly International. Den hidtidige chef for Emerging Markets, Alfonso (Chito) Zulueta, bliver chef for den nye, internationale organisation.

Ny topchef i Eli Lilly

Trods stor fyringsrunde: Plads til milliardbesparelse i Novo

Eli Lilly sænker forventninger til indtjeningen

Novo-rival vil give store prisrabatter på insulin

Lilly dropper Alzheimersmiddel

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier