MedWatch

FDA godkender milliardhåb fra Valeant

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har godkendt en tablet fra Valeant, som selskabet har store forhåbninger til.

Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau

Det canadiske medicinalselskab Valeant har modtaget en godkendelse fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, på en tabletversion af lægemidlet Relistor, der tidligere var injicerbart.

Det skriver FierceBiotech.

Relistor er en behandling af forstoppelse, som skyldes behandling med opioider mod ikke-kræftrelaterede smerter. Den injicerbare form af midlet blev godkendt på det amerikanske marked i 2008, og det blev udviklet af Progenics Pharmaceuticals, der tre år senere solgte licensen til midlet til Salix Pharmaceuticals - der i 2015 blev købt af Valeant for 11 mia. dollars.

Både Salix og Progenics har ifølge FierceBiotech spået midlet til at have blockbuster-potentiale, selvom analytikere ikke helt deler samme optimisme. Analytikere mener ifølge mediet, at de amerikanske patienter stadig er uerfarne med forstoppelse forårsaget af opioider, og patienterne har tendens til at bruge håndkøbsmedicin mod problemet i stedet for at få receptmeidicin hos lægen. På den baggrund er der stadig potentiale, der skal udnyttes bedre.

Valeant kommer til at konkurrere med AstraZeneca og Daiichis middel Movantik, der blev godkendt af FDA for to år siden. Det middel solgte sidste år for 29 mio. dollars i USA.

Tidligere Valeant-boss bliver velbetalt konsulent – i Valeant

Valeant afviser opkøbstilbud fra Takeda

Valeant forsøger at fastholde topledelsen med bonus

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier