MedWatch

Valeant forsøger at fastholde topledelsen med bonus

Det kriseramte canadiske medicinalselskab Valeant forsøger at få en række nøglemedarbejdere til at stå last og brast med selskabet ved at uddele millionbonusser.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

Det er hårde tider for canadiske Valeant, og den erkendelse har fået selskabet til at ty til millionbonusser for at sikre, at ledelsen ikke springer fra.

Selskabet har således ifølge Forbes valgt at give en fastholdelsesbonus til dets finansdirektør Robert L. Rosiello og de to ledere Ari Kellen og Anne C. Whitaker fastholdelsesbonusser på 1 mio. dollars i tre trancher i løbet af 2016. Disse ledere vil også modtage såkaldte "særlige aktiebelønninger" på hhv. 2,8 mio. dollars, 3,8 mio. dollars og 1,25 mio. henholdsvis i form af betingede aktier, der optjenes over 18 måneder.

Det er dramatiske tider for Valeant. På én dag i marts dykkede aktien med hele 51 pct. i kølvandet på et skuffende regnskab, der blev fulgt op af 600 mio. dollars store slåfejl i investerkonferencen. Samtidig meddelte selskabet også, at man risikerede at bryde nogle af sine gældsforpligtelser, hvis ikke man kunne nå at indsende sin årsrapport i tide, hvilket var en reel risiko. Valeant har en gæld på den forkerte side af 30 mia. dollars.

Selskabet valgte i slutningen af april at hente en ny topchef til at erstatte Michael Pearson. Valget faldt på 60-årige Joe Papa, som tidligere har været ved blandt andet Novartis og Watson Pharmaceuticals og senest har stået i spidsen for Perrigo.

Nye dokumenter afslører bonusordning mellem Valeant og apotek

Valeant opretter intern priskomité

Buffett fortsætter tiraderne mod Valeant

Valeant-boss fortryder prisstigninger

Papa skal redde kriseramte Valeant

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier