MedWatch

IMS køber Quintiles i tocifret milliardhandel

Den internationale data- og rådgivningskoncern inden for sundhed, IMS Health, bliver i kølvandet på en tocifret milliardovertagelse af verdens største CRO en ganske anden aktør på det internationale marked.

Foto: Colourbox

Verdens største data-aktør på sundhedsmarkedet og verdens største kontraktforskningsvirksomhed (CRO) er med et 9 mia. dollars (57,9 mia. kr.) stort snuptag smeltet sammen.

Den internationale data- og rådgivningskoncern inden for sundhed, IMS Health, har således meddelt, at man overtager kontraktforskningsvirksomheden Quintiles i en handel, der skaber en markant aktør på det internationale marked – en aktør med en anslået markedsværdi på 23 mia. dollars (148 mia. kr.).

"Denne kombination addresserer life science-selskabernes mest presserende behov: At transformere den kliniske udvikling af innovative lægemidler, demonstrere værdien af disse lægemidler i den virkelige verden, og drive en kommerciel succes. Vi samler to ledere. Jeg er overbevist om, at vi sammen vil gøre vores kunder endnu mere vellykkede," lyder det fra Quintiles' topchef Tom Pike i en pressemeddelelse.

Det samlede selskab med 50.000 medarbejdere vil blandt andet tilbyde bistand med kliniske forsøg og store databehov. Man vil ifølge selskabet selv være i stand til at tilbyde forbedret "klinisk studiedesign, rekruttering og udførelse i det 100 mia. dollars store biofarmaceutiske produktudviklingsmarked ved at kombinere IMS Healths omfattende, globale informationsløsninger med Quintiles' brancheførende produktudviklingsfærdigheder", som de selv beskriver det.

Selskabet vil fortsat køre med to hovedkvarterer i hhv. Connecticut og North Carolina, og IMS Healths topchef, Ari Bousbib, forbliver øverste mand, mens Quintiles' topchef, Tom Pike, bliver næstformand i bestyrelsen. Handlen forventes afsluttet i andet halvår.

 Stifter forlader verdens største CRO

 CRO-firmaerne kan vinde ved medicinalselskabernes åbenhed

 IMS Health betaler gladeligt topchef fyrstelig gage

 IMS får fodfæste på det danske marked

 Så meget betalte verdens største for at blive lidt større 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier