
Senest har Sanofi erklæret, at selskabet vil åbne op for adgang til selskabets kliniske data. Dog kun fremadrettet og kun for lægemidler godkendt af både Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, og de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Men selskabet vil gøre det.
Og med GlaxoSmithKline (GSK) som spydspids har bl.a. Roche og Novo Nordisk også sagt, at de vil åbne mere op for uafhængige forskere og i tråd med verserende drøftelser i især EU-regi om krav om mere åbenhed.
Men ifølge FierceCRO er det ikke kun de uafhængige forskere og patienterne, der kan komme til at nyde gavn af adgangen til flere data.
Nej, det kan kontraktforskningsselskaberne (CRO, red.) også. Især dem, der mangler betydelige databanker af deres egne. Industri-sværvægtere som Quintiles og Covances forretning er bl.a. baseret på det faktum, at de har terabytes af data fra forsøg i en lang række områder, men efterhånden som der bliver flere og flere data fra kliniske studier til rådighed rundt om i verden, kan små og mellemstore CRO'er ifølge FierceCRO lettere konkurrerer om partnerskaber med medicinal- og biotekselskaberne.
Sanofi udvider adgang til kliniske data
Medicinalgigant åbner op for data