MedWatch

CRO-firmaerne kan vinde ved medicinalselskabernes åbenhed

En lang række medicinalselskaber har valgt at følge GSK's eksempel og åbne op for adgangen til deres kliniske data. Men det er ikke kun patienternes fordel, andre kan også vinde ved det.

Foto: Sanofi/PR

Senest har Sanofi erklæret, at selskabet vil åbne op for adgang til selskabets kliniske data. Dog kun fremadrettet og kun for lægemidler godkendt af både Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, og de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Men selskabet vil gøre det.

Og med GlaxoSmithKline (GSK) som spydspids har bl.a. Roche og Novo Nordisk også sagt, at de vil åbne mere op for uafhængige forskere og i tråd med verserende drøftelser i især EU-regi om krav om mere åbenhed.

Men ifølge FierceCRO er det ikke kun de uafhængige forskere og patienterne, der kan komme til at nyde gavn af adgangen til flere data.

Nej, det kan kontraktforskningsselskaberne (CRO, red.) også. Især dem, der mangler betydelige databanker af deres egne. Industri-sværvægtere som Quintiles og Covances forretning er bl.a. baseret på det faktum, at de har terabytes af data fra forsøg i en lang række områder, men efterhånden som der bliver flere og flere data fra kliniske studier til rådighed rundt om i verden, kan små og mellemstore CRO'er ifølge FierceCRO lettere konkurrerer om partnerskaber med medicinal- og biotekselskaberne.

 Sanofi udvider adgang til kliniske data

 Medicinalgigant åbner op for data

 Novo åbner op for kliniske data

 EMA: Her er firmaernes gevinster af åbenhed 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier