MedWatch

Stifter forlader verdens største CRO

Verdens største kontraktforskningsvirksomhed, Quintiles, får snart en ny bestyrelsesformand - stifteren af selskabet træder tilbage.

Fra årsskiftet slipper Dennis Gillings tøjlerne helt fra den virksomhed, som han stiftede i North Carolina for 33 år siden, og sidenhen var med til at gøre til verdens største kontraktforskningsvirksomhed.

Her overlader han nemlig ifølge FierceCRO formandsposten i Quintiles til Jack Greenberg. Det følger efter en langsom nedtrapning fra den tidligere biotekstatistik-professor fra University of North Carolina, som tilbage i 2012 overlod CEO-posten til Tom Pike.

Virksomheden blev stiftet officielt i 1982 med Gillings som adm. direktør, det gik på børsen i 1994, hvorefter en kapitalfond opkøbte selskabet og fjernede det fra børsen igen i 2003. Under Gillings' ledelse vendte Quintiles tilbage til Wall Street i 2013 med en børsintroduktion til en værdi på næsten 1 mia. dollars. Nu beskæftiger selskabet mere end 35.000 mennesker over hele verden, og har mere end 4 mia. dollars i årlig omsætning.

 Så meget betalte verdens største for at blive lidt større

 Verdens største CRO bliver nu større

 Nyt strategisk samarbejde mellem CRO og gigant

 Kæmpe-CRO og medicinalgigant i strategisk samarbejde

 Kæmpe-CRO rejser milliarder 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier