MedWatch

Kæmpe-CRO og medicinalgigant i strategisk samarbejde

Verdens største kontraktforskningsfirma og en af verdens største medicinalselskaber har indgået et femårigt samarbejde, der rækker videre end traditionel outsourcing.

Foto: Colourbox

Tyske Merck Serono og amerikanske Quintiles har ifølge FierceBiotech annonceret et fem-årigt, eksklusivt samarbejde om den tyske gigants kliniske forsøg.

Sammen skal de forme og lede Mercks F&U-strategi, mens Quintiles administrerer planlægning af de kliniske forsøg og udførelse fra fase 1 gennem post-marketing-studier.

Ifølge Quintiles er det således en anderledes omfattende aftale i forhold til de gængse outsourcing-aftaler, man har set hidtil i industrien.

"Der er en række unikke aspekter i dette samarbejde, især det faktum, Quintiles vil være et stående medlem af et collaborative clinical operations team, der vil være ansvarlig for beslutninger vedrørende kliniske aktiviteter i tilknytning til Mercks udviklingsportefølje," siger en talsperson fra CRO-selskabet til FierceBiotech.

I løbet af de sidste par år har en række Big Pharma-selskaber, så som Sanofi og Eli Lilly delt deres kliniske forsøg ud på et par vigtige, eksklusive CRO-udbydere, også i et forsøg på at økonomisere midlerne brugt på F&U. Merck har for nyligt reduceret F&U-budgettet markant.

Quintiles har desuden for nyligt rejst et milliardbeløb gennem en børsnotering i USA.

Læs mere: Kæmpe-CRO rejser milliarder

 AstraZeneca indgår strategisk partnerskab med CRO 

 Amerikanske giganter går sammen om diabetesmiddel

 Her er giganternes pipeline

 Giganter i samarbejde om biosimilær medicin 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier