MedWatch

Kæmpe-CRO og medicinalgigant i strategisk samarbejde

Verdens største kontraktforskningsfirma og en af verdens største medicinalselskaber har indgået et femårigt samarbejde, der rækker videre end traditionel outsourcing.

håndtryk aftale deal okay
Foto: Colourbox

Tyske Merck Serono og amerikanske Quintiles har ifølge FierceBiotech annonceret et fem-årigt, eksklusivt samarbejde om den tyske gigants kliniske forsøg.

Sammen skal de forme og lede Mercks F&U-strategi, mens Quintiles administrerer planlægning af de kliniske forsøg og udførelse fra fase 1 gennem post-marketing-studier.

Ifølge Quintiles er det således en anderledes omfattende aftale i forhold til de gængse outsourcing-aftaler, man har set hidtil i industrien.

"Der er en række unikke aspekter i dette samarbejde, især det faktum, Quintiles vil være et stående medlem af et collaborative clinical operations team, der vil være ansvarlig for beslutninger vedrørende kliniske aktiviteter i tilknytning til Mercks udviklingsportefølje," siger en talsperson fra CRO-selskabet til FierceBiotech.

I løbet af de sidste par år har en række Big Pharma-selskaber, så som Sanofi og Eli Lilly delt deres kliniske forsøg ud på et par vigtige, eksklusive CRO-udbydere, også i et forsøg på at økonomisere midlerne brugt på F&U. Merck har for nyligt reduceret F&U-budgettet markant.

Quintiles har desuden for nyligt rejst et milliardbeløb gennem en børsnotering i USA.

Læs mere:

Kæmpe-CRO rejser milliarder

AstraZeneca indgår strategisk partnerskab med CRO

Amerikanske giganter går sammen om diabetesmiddel

Her er giganternes pipeline

Giganter i samarbejde om biosimilær medicin

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier