MedWatch

Nyt strategisk samarbejde mellem CRO og gigant

Først indgik Merck et femårigt strategisk samarbejde med verdens største kontraktforskningsvirksomhed. Nu følger en anden medicinalkæmpe trop og danner deres eget strategiske samarbejde med en CRO-virksomhed.

Foto: Colourbox

Det er ikke lang tid siden, at Merck annoncerede, at man havde indgået et vidtrækkende strategisk samarbejde med Quintiles - verdens største kontraktforskningsfirma.

Nu har tyske Bayer meddelt, at man har indgået et lignende samarbejde med den tyske kontraktforskningsvirksomhed CRS.

Aktørerne har allerede samarbejdet i en række år, men det bliver nu udvidet til at omfatte F&U-tjenester i tidlige kliniske forsøg fra fase 1 til 2a. Samtidig vil CRS overtage ansvaret for Bayers kliniske farmakologiske enheder og integrere dem i CRS' netværk af forskningscentre i Tyskland.

Direktøren for det danske firma Gubra, der også beskæftiger sig med kontraktforskning, har over for MedWatch forklaret, at man har kunnet observere en stor reorganisering hos big pharma, og at de store skal til at outsource mere og indgå strategiske forskningssamarbejder.

Læs mere: Direktør: Nu er vi et biotekselskab

 Kæmpe-CRO og medicinalgigant i strategisk samarbejde 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier