MedWatch

Nyt strategisk samarbejde mellem CRO og gigant

Først indgik Merck et femårigt strategisk samarbejde med verdens største kontraktforskningsvirksomhed. Nu følger en anden medicinalkæmpe trop og danner deres eget strategiske samarbejde med en CRO-virksomhed.

Foto: Colourbox

Det er ikke lang tid siden, at Merck annoncerede, at man havde indgået et vidtrækkende strategisk samarbejde med Quintiles - verdens største kontraktforskningsfirma.

Nu har tyske Bayer meddelt, at man har indgået et lignende samarbejde med den tyske kontraktforskningsvirksomhed CRS.

Aktørerne har allerede samarbejdet i en række år, men det bliver nu udvidet til at omfatte F&U-tjenester i tidlige kliniske forsøg fra fase 1 til 2a. Samtidig vil CRS overtage ansvaret for Bayers kliniske farmakologiske enheder og integrere dem i CRS' netværk af forskningscentre i Tyskland.

Direktøren for det danske firma Gubra, der også beskæftiger sig med kontraktforskning, har over for MedWatch forklaret, at man har kunnet observere en stor reorganisering hos big pharma, og at de store skal til at outsource mere og indgå strategiske forskningssamarbejder.

Læs mere: Direktør: Nu er vi et biotekselskab

 Kæmpe-CRO og medicinalgigant i strategisk samarbejde 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier