MedWatch

IMS Health betaler gladeligt topchef fyrstelig gage

Den internationale data- og rådgivningskoncern inden for sundhed, IMS Health, vil meget nødigt af med dets topchef og bestyrelsen har derfor sagt god for en særdeles høj aflønning.

Foto: Colourbox

Det er altid dejligt at føle sig ønsket, og Ari Bousbib må føle sig særdeles ønsket. I hvert fald i bestyrelseslokalet hos IMS Health.

Ari Bousbib er adm. direktør for den internationale data- og rådgivningskoncern inden for sundhed, og han gør så godt et job, at bestyrelsen ifølge Bloomberg News meget nødigt vil miste ham til en af de større aktører i branchen. Og det betyder, at de må betale ham, og betale ham godt.

Ari Bousbib fik således en samlet løn i 2015 på 34,8 mio. dollars (235,5 mio. kr.), hvilket er mere end fem gange medianen for topchefer i den gruppe af selskaber, som IMS Health sammenligner sig selv med. Året før fik han 25,9 mio. dollars.

Bestyrelsen har ifølge Bloomberg sat Bousbibs løn efter praksis hos "betydeligt større virksomheder", der kan være "realistiske konkurrenter" i forhold til at hyre topchefen. Her skulle Accenture og IBM være nævnt. For god ordens skyld skal det nævnes, at topcheferne her i 2014 fik hhv. 15,9 mio. dollars og 19,3 mio. dollars. Altså betragteligt lavere beløb end Ari Bousbibs løn.

 IMS får fodfæste på det danske marked

 IMS vil indtage Danmark – igen

 IMS på milliardindkøb hos rival 

 IMS' danske indtog udskydes 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier