MedWatch

IMS Health betaler gladeligt topchef fyrstelig gage

Den internationale data- og rådgivningskoncern inden for sundhed, IMS Health, vil meget nødigt af med dets topchef og bestyrelsen har derfor sagt god for en særdeles høj aflønning.

penge økonomi
Foto: Colourbox

Det er altid dejligt at føle sig ønsket, og Ari Bousbib må føle sig særdeles ønsket. I hvert fald i bestyrelseslokalet hos IMS Health.

Ari Bousbib er adm. direktør for den internationale data- og rådgivningskoncern inden for sundhed, og han gør så godt et job, at bestyrelsen ifølge Bloomberg News meget nødigt vil miste ham til en af de større aktører i branchen. Og det betyder, at de må betale ham, og betale ham godt.

Ari Bousbib fik således en samlet løn i 2015 på 34,8 mio. dollars (235,5 mio. kr.), hvilket er mere end fem gange medianen for topchefer i den gruppe af selskaber, som IMS Health sammenligner sig selv med. Året før fik han 25,9 mio. dollars.

Bestyrelsen har ifølge Bloomberg sat Bousbibs løn efter praksis hos "betydeligt større virksomheder", der kan være "realistiske konkurrenter" i forhold til at hyre topchefen. Her skulle Accenture og IBM være nævnt. For god ordens skyld skal det nævnes, at topcheferne her i 2014 fik hhv. 15,9 mio. dollars og 19,3 mio. dollars. Altså betragteligt lavere beløb end Ari Bousbibs løn.

IMS får fodfæste på det danske marked

IMS vil indtage Danmark – igen

IMS på milliardindkøb hos rival

IMS' danske indtog udskydes

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier