MedWatch

Ny FDA-chef vil ikke træde på speederen

Obamas kandidat til topposten hos FDA klarede sig igennem strabadserne og kan nu tage fat på arbejdet. Det inkluderer dog ikke trykke speederen i bund, når det kommer til hurtigere godkendelser.

Det er ikke tid til at speede op for godkendelsesprocessen, så medicinalselskaberne hurtigere får svar på, om deres markedsføringsansøgninger for ny medicin kan godkendes eller ej.

Det siger den nyudnævnte direktør for den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, Robert Califf, i et telefoninterview med Bloomberg News.

Det amerikanske Senat stemte onsdag for at godkende præsident Barack Obamas nominerede til øverste chef for lægemiddelstyrelsen. Califf havde siden januar 2015 haft titel af vicekommissær i FDA, og før det var han direktør for universitetet Dukes kliniske forskningsinstitut.

Udnævnelsen kommer ifølge Bloomberg News på et tidspunkt, hvor nogle medlemmer af Kongressen har kritiseret FDA for at være for træg, når det kommer til godkendelsen af nye lægemidler. Det er dog ikke en kritik, som vækker gehør hos Califf.

"Vi er hurtigere end Europa, og at være først til markedet er primært et amerikansk fænomen. Jeg tror ikke, at tidsplanerne er det rette sted at fokusere lige nu," siger han i et telefon-interview med Bloomberg News.

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at en anklage om patentkrænkelse af selskabets hovedaktiv ikke har noget på sig. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier