MedWatch

GSK-chef: Dagene med uhæmmet prisfastsættelse er forbi

Medicinalfirmaerne skal gøre alting hurtigere, bedre og billigere, lyder det fra den øverste ansvarlige for GlaxoSmithKlines amerikanske forretning. Fokus på priserne vil kun blive større i den kommende tid.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

"Dagene med uhæmmet prisfastsættelse er langt væk."

Sådan lyder skudsmålet overfor Bloomberg News fra Jack Bailey, der er den øverste ansvarlige for GlaxoSmithKlines amerikanske forretning. Udmeldingen kommer som følge af det stærkt stigende fokus på prisfastsættelse af lægemidler, også på det amerikanske marked, som man har set i løbet af 2015 og 2016.

Selskaber som Turing ledet af den yderst kontroversielle Martin Shkreli og Valeant har med den dårlige omtale af prisstigninger på deres lægemidler rettet spottet mod hele industrien, og det kan mærkes. Ifølge Jack Bailey vil prisfastsættelsen med al sandsynlighed fortsætte med at komme under "dyb, dyb kontrol".

"Vi må sikre, at vi gør alt hurtigere, bedre, billigere," lyder det overfor Bloomberg News.

Læs hele historien her.

GSK's nye astmamedicin kritiseres for prisen

GSK-rabat gør NICE blød i knæene

Medicinalgiganter slår igen i amerikansk priskrig

Prispresset på medicin vil øges i USA

EU-Kommissær åbner for bredere samarbejde om medicinpriser

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier