MedWatch

GSK-chef: Dagene med uhæmmet prisfastsættelse er forbi

Medicinalfirmaerne skal gøre alting hurtigere, bedre og billigere, lyder det fra den øverste ansvarlige for GlaxoSmithKlines amerikanske forretning. Fokus på priserne vil kun blive større i den kommende tid.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

"Dagene med uhæmmet prisfastsættelse er langt væk."

Sådan lyder skudsmålet overfor Bloomberg News fra Jack Bailey, der er den øverste ansvarlige for GlaxoSmithKlines amerikanske forretning. Udmeldingen kommer som følge af det stærkt stigende fokus på prisfastsættelse af lægemidler, også på det amerikanske marked, som man har set i løbet af 2015 og 2016.

Selskaber som Turing ledet af den yderst kontroversielle Martin Shkreli og Valeant har med den dårlige omtale af prisstigninger på deres lægemidler rettet spottet mod hele industrien, og det kan mærkes. Ifølge Jack Bailey vil prisfastsættelsen med al sandsynlighed fortsætte med at komme under "dyb, dyb kontrol".

"Vi må sikre, at vi gør alt hurtigere, bedre, billigere," lyder det overfor Bloomberg News.

Læs hele historien her.

 GSK's nye astmamedicin kritiseres for prisen

 GSK-rabat gør NICE blød i knæene

 Medicinalgiganter slår igen i amerikansk priskrig

 Prispresset på medicin vil øges i USA 

 EU-Kommissær åbner for bredere samarbejde om medicinpriser 

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier