MedWatch

Prispresset på medicin vil øges i USA

De mindre amerikanske pharmacy benefit managers (PBM) vil nu til at følge de stores eksempel med at udelukke for dyre præparater fra deres salgslister

Foto: Colourbox

De store pharmacy benefit managers i USA, der sammensætter pakker af lægemidler og sælger dem videre til sundhedsforsikringsselskaberne har længe opereret med at udelukke dyre præparater fra deres lister. Der sker for at presse priserne på produkterne og er blandt andet overgået Novo Nordisk’s GLP-1 analog Victoza, der ikke er kommet med på listen for 2016 hos Express Scripts – en af de største PBM’er i USA.

 Novo Nordisk på ny fravalgt af amerikansk aktør

Den udelukkesstrategi vil de mindre PBM’er nu også til at følge ifølge analytiker Ronny Gal fra finanshuset Sanford C. Bernstein. Det skriver FiercePharma.

Dermed vil strategien blive anvendt på 50 procent af lægemiddelmarkedet mod 30 procent indtil nu, hvor det kun har været Express Scripts og CVS Caremark, der har benyttet sig af strategien.

Store produktkategorier rammes først

Ronny Gal mener dog, at det øgede prispres primært vil ramme produkter indenfor GLP-1 diabetesmarkedet, multipel sklerose og ADHD.

”Lægemiddelkategorier med flere lignende produkter vil sandsynligvis blive sat yderligere under pres, mens områder med et eller to produkter sandsynligvis vil blive mindre berørt. Innovation vil fortsat betale sig,” noterer Ronny Gal.

Og det vil rabatter også - i hvert fald på en måde. GlaxoSmithKline (GSK) har for eksempel vist, at det kan lade sig gøre, at komme tilbage på listen over dækkede lægemidler efter deres astmaprodukt Advair blev sat af Express Scripts’ liste sidste år. Ved at tilbyde en bedre pris fik GSK Advair med på listen igen, men det har kostet på indtjeningssiden for GSK.

 Øget prispres er ny virkelighed på det amerikanske marked

 Få patienter får adgang til ny kolesterolmedicin i USA 

 Ny Express Scripts-topchef vil fortsætte opkøbsrunden 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier